Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat
Borító: Fűzött
ISBN: 9789632971094
Nyelv: magyar
Oldalszám: 584
Megjelenés éve: 2010
-10%
7 500 Ft
6 750 Ft
Elfogyott
A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is. Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie. A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja. Alain Ducasse - A francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja 1956-ban született Landes-ban. Mindig hű maradt szülőföldje falusi és tengeri konyhájához, ugyanakkor az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. A párizsi Plaza Athénée, a monte-carlói XV. Lajos, valamint a New York-i Esssex House étterem tulajdonosaként új szemléletet honosított meg a vendéglátásban, melyre a legjobb példa a Spoon. Olyan virágkereskedőhöz szokta hasonlítani magát, aki szétosztogatja az áruját. Most a desszertkészítés és a cukrászat világába vezeti be olvasóit.
Kiadó: Alexandra Kiadó
Fordító: Hanthy Kinga
Kategória: Gasztronómia




A szerző további könyvei Teljes lista

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom