Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat
Cover: Fűzött
ISBN: 9789632971094
Language: magyar
Page no.: 584
Publish year: 2010
-10%
7 500 Ft
6 750 Ft
Out of stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

Alain Ducasse konyhaművészete - Desszertek és cukrászat

Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is. Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie. A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja. Alain Ducasse - A francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja 1956-ban született Landes-ban. Mindig hű maradt szülőföldje falusi és tengeri konyhájához, ugyanakkor az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. A párizsi Plaza Athénée, a monte-carlói XV. Lajos, valamint a New York-i Esssex House étterem tulajdonosaként új szemléletet honosított meg a vendéglátásban, melyre a legjobb példa a Spoon. Olyan virágkereskedőhöz szokta hasonlítani magát, aki szétosztogatja az áruját. Most a desszertkészítés és a cukrászat világába vezeti be olvasóit.
Publisher: Alexandra Kiadó
Translator: Hanthy Kinga
Category: Gasztronómia




Author's other books Full list

Related books

This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept