Éhség és bőség - A táplálkozás európai kultúrtörténete
Borító: Kötött
ISBN: 93797881x
Nyelv: magyar
Méret: 135*204
Tömeg: 492 g
Oldalszám: 212
Megjelenés éve: 1999
ISBN: 93797881x
Nyelv: magyar
Méret: 135*204
Tömeg: 492 g
Oldalszám: 212
Megjelenés éve: 1999
-20%
3 995 Ft
3 196 Ft
Elfogyott A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!
Éhség és bőség - A táplálkozás európai kultúrtörténete
Homérosz kenyérevőnek nevezi az embert. Pithagorasz úgy véli, a világmindenség a kenyérrel kezdődik, s a rómaiak éppúgy barbárként vetették meg a bort nem ismerő tejivókat, ahogyan a Gilgames eposz szerint is a bor és a kenyér teszi emberré a vadakat.
A nappal megfőzött, estére újra egészbe nőtt gigantikus vadkan mítosza, vagy az Edda tehene, melynek tőgyéből négy tejfolyam ered - a germánok másfajta szájaízét jelzi. Lucullus lakomáitól a kannibalizmusig, s a polgári asztal örömeiig - egyedülálló kultúrhistóriát szolgál fel Montanari professzor.
Kiadó: Atlantisz Könyvkiadó
Sorozat: Európa születése
Szerkesztő: Kontler László
Fordító: Kövendy Katalin
Kategória: Gasztronómia, Kultúra, Történelem / kultúrtörténet
Sorozat: Európa születése
Szerkesztő: Kontler László
Fordító: Kövendy Katalin
Kategória: Gasztronómia, Kultúra, Történelem / kultúrtörténet