Éhség és bőség - A táplálkozás európai kultúrtörténete
Cover: Kötött
ISBN: 93797881x
Language: magyar
Size: 135*204
Weight: 492 g
Page no.: 212
Publish year: 1999
ISBN: 93797881x
Language: magyar
Size: 135*204
Weight: 492 g
Page no.: 212
Publish year: 1999
-20%
3 995 Ft
3 196 Ft
Out of stock Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.
Éhség és bőség - A táplálkozás európai kultúrtörténete
Homérosz kenyérevőnek nevezi az embert. Pithagorasz úgy véli, a világmindenség a kenyérrel kezdődik, s a rómaiak éppúgy barbárként vetették meg a bort nem ismerő tejivókat, ahogyan a Gilgames eposz szerint is a bor és a kenyér teszi emberré a vadakat.
A nappal megfőzött, estére újra egészbe nőtt gigantikus vadkan mítosza, vagy az Edda tehene, melynek tőgyéből négy tejfolyam ered - a germánok másfajta szájaízét jelzi. Lucullus lakomáitól a kannibalizmusig, s a polgári asztal örömeiig - egyedülálló kultúrhistóriát szolgál fel Montanari professzor.
Publisher: Atlantisz Könyvkiadó
Series: Európa születése
Editor: Kontler László
Translator: Kövendy Katalin
Category: Gasztronómia, Kultúra, Történelem / kultúrtörténet
Series: Európa születése
Editor: Kontler László
Translator: Kövendy Katalin
Category: Gasztronómia, Kultúra, Történelem / kultúrtörténet