Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

Részvétel, média, kultúra. A videóblogok a részvételi kultúrában

Részvétel, média, kultúra. A videóblogok a részvételi kultúrában
Borító: Ragasztott
ISBN: 9789635564095
Nyelv: magyar
Méret: 158*225
Tömeg: 291 g
Oldalszám: 186
Megjelenés éve: 2023
-10%
3 000 Ft
2 700 Ft
Elfogyott
A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!

Részvétel, média, kultúra. A videóblogok a részvételi kultúrában

Glózer Rita Részvétel, média, kultúra című könyve azt a jelentős időszakot dolgozza fel, melyben a közösségi oldalak használata a magyar felhasználók körében is általánossá vált. Itthon is dinamikusan bővült az amatőr tartalom-előállítók köre, tömegessé vált az ilyen jellegű tartalmak fogyasztása, és mindez az új reklám- és marketingmegoldásokat keresők számára is egyre vonzóbb lehetőségeket kínált. Könyvének olvasója a legújabb produkciós eljárások, marketingtechnikák, fogyasztási attitűdök térhódítását követheti nyomon a korszak emblematikus közösségi médiafelületén, a YouTube videómegosztón, a hozzá kötődő jellegzetes tartalomtípusra, az online amatőr videóra fókuszálva.

 

A szerző vizsgálódásai a média kulturális tanulmányozásának nagy hatású megközelítésén, a Henry Jenkins nevéhez kötődő részvételi kultúra koncepcióján alapulnak, amely a kortás színházi, múzeumi, pedagógiai, képzőművészeti gyakorlatokra, valamint a társadalomtudományi akciókutatás módszertanára is komoly hatást gyakorolt.

 

A kötet fejezetei a participatory culture tanulmányozásának fénykorára jellemző koncepciókat, a főbb értelmezéseket, illetve Jenkins önkritikus reflexióit egyaránt magukban foglalják. Némi leegyszerűsítéssel azt mondhatnánk: a könyv a részvételi kultúra gyakorlatának és elméletének felemelkedését, virágzását és újragondolását követi végig. 

Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom