Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

Részvétel, média, kultúra. A videóblogok a részvételi kultúrában

Részvétel, média, kultúra. A videóblogok a részvételi kultúrában
Cover: Ragasztott
ISBN: 9789635564095
Language: magyar
Size: 158*225
Weight: 291 g
Page no.: 186
Publish year: 2023
-10%
3 000 Ft
2 700 Ft
Out of stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

Részvétel, média, kultúra. A videóblogok a részvételi kultúrában

Glózer Rita Részvétel, média, kultúra című könyve azt a jelentős időszakot dolgozza fel, melyben a közösségi oldalak használata a magyar felhasználók körében is általánossá vált. Itthon is dinamikusan bővült az amatőr tartalom-előállítók köre, tömegessé vált az ilyen jellegű tartalmak fogyasztása, és mindez az új reklám- és marketingmegoldásokat keresők számára is egyre vonzóbb lehetőségeket kínált. Könyvének olvasója a legújabb produkciós eljárások, marketingtechnikák, fogyasztási attitűdök térhódítását követheti nyomon a korszak emblematikus közösségi médiafelületén, a YouTube videómegosztón, a hozzá kötődő jellegzetes tartalomtípusra, az online amatőr videóra fókuszálva.

 

A szerző vizsgálódásai a média kulturális tanulmányozásának nagy hatású megközelítésén, a Henry Jenkins nevéhez kötődő részvételi kultúra koncepcióján alapulnak, amely a kortás színházi, múzeumi, pedagógiai, képzőművészeti gyakorlatokra, valamint a társadalomtudományi akciókutatás módszertanára is komoly hatást gyakorolt.

 

A kötet fejezetei a participatory culture tanulmányozásának fénykorára jellemző koncepciókat, a főbb értelmezéseket, illetve Jenkins önkritikus reflexióit egyaránt magukban foglalják. Némi leegyszerűsítéssel azt mondhatnánk: a könyv a részvételi kultúra gyakorlatának és elméletének felemelkedését, virágzását és újragondolását követi végig. 

Related books

Atlas of AI

10%5 373 Ft5 970 Ft

Preorder
This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept