Barion Pixel
A szavak tettek.”

A kosár tartlama

Tovább a fizetéshez

Összesen fizetendő:

Új könyvek Atlantisz könyvek Minden bolti könyv Ajánlatunk Vásárlóink kedvencei Most különösen kedvező árú könyvek

Tekintse meg legújabb könyveinket

A pálinka világa - Quintessence - 2019

A pálinka világa - Quintessence - 2019
Borító: Kötött
ISBN: 9772498862644
Nyelv: magyar
Méret: 21.5
Oldalszám: 243
Megjelenés éve: 2019
-10%
5 000 Ft
4 500 Ft
Kosárba
Raktáron
A kedvezményes árak kizárólag a webshopunkon keresztül leadott megrendelésekre érvényesek!

A pálinka világa - Quintessence - 2019

A Quintessence Pálinkás Könyvek negyedik kötetének Gyökerek - múlt fejezetében a közelmúlt adatait vizsgálva feszegetjük a minőségi pálinka jelenét és jövőjét.
A pálinkatörvény megalkotása által elindított pozitív változások, az állam által nemzeti értékként kezelt pálinka minőségi fejlődését a magán főzés engedélyezése és a bérfőzési szeszadó ismételt bevezetése megakasztotta. Erre enged következtetni Czigelédi Zsolt tanulmánya, aki a témát leginkább Baranya megyében vizsgálta, de bizonyos adatai, következtetései országos viszonylatban is elgondolkoztatóak, és helytállónak tűnnek.
Az Értékek - jelen fejezetben a 2019. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatjuk be - magyar és angol nyelven -, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják.
A Lehetőségek - jövő fejezetben a 2016-os és 2018-as kötetünkben megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány - Csendes Zsolt és Dúl Udó tollából - harmadik, egyben befejező részeként a modern érlelés konkrét, új kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a bogyós, az erdei, a vadontermő és a különleges gyümölcsökből készített pálinkák fajtasajátosságait veszi számba Takács László jóvoltából. A fejezet harmadik tanulmányában Dömötör Zsolt a gyümölcspárlatok érésdinamikájának vizsgálatát ejtette meg az aromakomponensek analízisén keresztül.

Kiadó: Ongai Kulturális Egyesület
Sorozat: Quintessence
Szerkesztő: Takács László
Kategória: Gasztronómia




Kapcsolódó könyvek

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom