Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

pozitív pszichológia világa, A - A pszichológia napos oldala

pozitív pszichológia világa, A -  A pszichológia napos oldala
Cover: Fűzött
ISBN: 9789630593557
Language: magyar
Size: 23.5
Page no.: 232
Publish year: 2012
-10%
2 800 Ft
2 520 Ft
Out of stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

pozitív pszichológia világa, A - A pszichológia napos oldala

„Minden pozitív pszichológiai írás növeli az olvasó jóllétét… és segít abban, hogy pozitív életet éljünk” - mondja Seligman, a mozgalom egyik alapítója. A pozitívpszichológia az új évezred tudománya. Olyan szemléletet képvisel és olyan témákat és élményeket hoz fókuszba, amelyek iránt az emberek évezredek óta fogékonyak, amelyek megismerésére és megértésére kiéhezettek. (pl. Mi a boldogság titka? Mi a bölcsesség titka? Miért érdemes élni?)

A lélektan sokáig halogatta ezeknek az emberi lényeghez tartozó, az emberek mindennapjait átszövő pszichológiai jelenségeknek tudományos eszközökkel történő vizsgálatát. A pozitív pszichológia azonos figyelmet követel élményvilágunk pozitív és negatív oldalainak. Az ember pozitív oldalának a tanulmányozása a kötet tanulmányai szerint nem luxus. Új célokat állít elő térbe, s ezzel azt hirdeti, hogy tudományunk az emberi létezés és élményvilág teljes spektrumára tekintő figyelemmel végezze feladatát.

A tematikus kötet ezt az új, gazdag képet mutatja be, az elméleti és történeti értelmezésektől kezdve az élményvilág biológiai meghatározottságáig, az érzelemkutatás pozitív fordulatán keresztül az iskolai és munkahelyi pozitívélmények elemzéséig. A pozitív pszichológia eredményei, az erősségek leltárának kidolgozása, a pozitív érzelmek elméletének megalkotása, a mentális egészség tünettanának és kétdimenziós modelljének kimunkálása, az élményfokozó stratégiák azonosítása mind bizonyítják elméleti és gyakorlati fontosságát.elméleti és gyakorlati fontosságát.

Related books

Neuroverzum

10%6 210 Ft6 900 Ft

Add to cart
This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept