Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
-10%
3 490 Ft
3 141 Ft
Preorder(You have to login)
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.
Konyhaszótár - Alexandre Dumas szakácskönyve
Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, színésznő (1858)
,,Míg Olaszországban emigránskodtam, - ez épen tizenegy évig tartott, - abban a nagy szerencsében részesültem, hogy az öreg Dumas minden évben nálam töltött egypár hetet. (...) Ha nem dolgozott, akkor főzött, ez volt a szenvedélye. Legtöbbet adott a szakácskodásra. Egy nyársot talált fel, mely nem vízszintesen, hanem függélyesen forgott. Hidd el, - mondá sokszor, - e nyársra büszkébb vagyok, mint a Monte Christo regényemre. Nézzed, a tetejébe felhúzok egy kövér libát, a liba alá egy foglyot, a fogoly alá egy szalonkát, a szalonka alá egy fenyves rigót, - a liba zsírja öntözi a vadakat..."
Teleki Sándor, a vad gróf (1879)
,,Gasztronómiai katedrális."
Daniel Zimmermann, Dumas-biográfus (1993)
,,Fontos alapmunka, s nem mellesleg egy könnyen olvasható igazi Alexandre Dumas-könyv - ezúttal d`Artagnan nélkül!"
Harmath Csaba gasztronómus, a könyv szakmai lektora
,,A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája."
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője
Publisher: Corvina Kiadó
Editor: Cserna-Szabó András
Translator: Szederkényi Olga
Category: Gasztronómia, Irodalomtudomány / irodalomtörténet
Editor: Cserna-Szabó András
Translator: Szederkényi Olga
Category: Gasztronómia, Irodalomtudomány / irodalomtörténet