Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

Hideg nyalat és spanyol tekercs - A fagylalt, a jégkrém és a parfé története.

Hideg nyalat és spanyol tekercs - A fagylalt, a jégkrém és a parfé története.
Cover: Fűzött
ISBN: 9789638745415
Language: magyar
Page no.: 58
Publish year: 2007
-10%
1 190 Ft
1 071 Ft
Out of stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

Hideg nyalat és spanyol tekercs - A fagylalt, a jégkrém és a parfé története.

Cool Licks and Spanish Rolls. The History of Ice Cream, Popsicles and Frozen Custard.

A közel ötezer éves múltra visszatekintő hideg édesség a perzsák és az arabok közvetítésével jutott el a Földközi-tenger menti országokba. A görögök Hippokratész tanácsára orvosságként fogyasztották. Nagy Sándor élénkítőszer gyanánt kínálta tisztjeinek csaták előtt, és kedvelt csemegéje volt a római császárok pazar lakomáinak. A középkorban pedig a fejedelmi udvarok különlegessége volt.

"Talán nincs olyan ember, aki, ha már megkóstolta, ne szeretné a fagylaltot. Sokan ismerjük, szeretjük, de valójában keveset tudunk róla. Pedig már az ókorban kedvelt édesség volt, sok neves személyiség fogyasztotta, ha nem is a mai értelemben ismert formában, ízben" (Dr. Eszterhai Nagy Gabriella: Fejezetek a fagylalt történetéből.)
A kötetben végigkísérhetjük a fagylalt újkori diadalútját is, bepillanthatunk készítési módjának fejlődésébe. A magyar fagylaltozás hőskora a reformkorra tehető.
Megtudhatjuk, hogyan vált tömegcikké és mindennapi életünk részévé, megérkezve napjainkba. Ízelítőt kapunk a fagylalt közeli rokonai a parfé és jégkrém történetéből is.





Related books

This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept