Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

Eleink örömei - gasztronómiai emlékek a hajdani metszeteken

Eleink örömei - gasztronómiai emlékek a hajdani metszeteken
Cover: Kötött
ISBN: 9789638704450
Language: magyar
Size: 30.4
Page no.: 221
Publish year: 2007
-10%
4 375 Ft
3 938 Ft
Add to cart
In stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

Eleink örömei - gasztronómiai emlékek a hajdani metszeteken

Ebben a könyvben nincsenek ételreceptek, leírások, főzési eljárások nem akartunk vetekedni az ezerszámra megjelent szakácskönyvekkel Ettől függetlenül elkerülhetetlen, hogy a kreatív háziasszonyok, sőt a tapasztalt szakemberek is találjanak megvalósítható ötleteket, a mai lakomáknál bevezethető újításokat - ajánlja kötetét a szerző. Szántó András a képzőművészeti ábrázolások kifogyhatatlan tárházából választott ki 140, saját gyűjteményéből származó fa-, réz- és acélmetszetet, litográfiát, festményt választott ki, hogy segítségükkel megmutassa a gasztronómia igazi filozófiáját. A kb. százötven éves múltra visszatekintő, magyarosnak titulált hazai szakácskultúránk sajnos elég sovány képi ábrázolások tekintetében, de így is nagyszerű, rengeteg kortörténeti és művelődéstörténeti érdekességet felszínre hozó alkotásokat láthatunk a szép kiállítású album lapjain. A lakomákat megjelenítő bibliai és mitológiai témák mellett a polgári élet étkezéshez és italfogyasztáshoz, a kávéházi és éttermi kultúrához kapcsolódó szokásai olvashatók le a metszetgyűjtés hagyományosan lenézett, ennélfogva a mai ember számára sokkal izgalmasabb területéről származó alkotásokról. A könyvnyomtatás hőskorától, az 1400-as évek végétől a közelmúltig született életképek jelenetei távoli korok mindennapjairól, elődeink életöröméről tudósítanak Szántó András szakszerű, de olvasmányos kommentálásában.





Related books

This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept