Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon - Dobos and 19th century confectionery in Hungary
Dobos és a 19. század cukrászata Magyarországon - Dobos and 19th century confectionery in Hungary
Dobos C. József 125 éve alkotta meg azóta is népszerű tortáját.
Az évforduló és a mester előtt tisztelgő kétnyelvű könyv első része a magyar cukrászat 19. századi izgalmas történetén vezet keresztül. Híres budapesti és vidéki cukrászdák, a cukrásztársadalom jeles képviselői, valamint az édességszerető korabeli közönség által kedvelt termékek elvenednek meg a gazdagon illusztrált kötet lapjain.
A könyv második része tárgyalja Dobos C. József életútját, a Dobos-torta születését és fogadtatását, ismerteti az eredti receptet.
Édességkedvelők, a gasztronómia és vendéglátás története, valamint a 19. századi Magyarország társadalom- és kultúrtörténete iránt érdeklődők számára egyaránt izgalmas olvasmány Csapó Katalin és Éliás Tibor könyve.
Editor: Csapó Katalin
Category: Budapest, Magyarország, Gasztronómia, Társadalomtörténet, Történelem / kultúrtörténet