A cukrászat magasiskolája - Le Cordon Bleu Intézet
ISBN: 9786155724893
Language: magyar
Size: 236*286
Weight: 2616 g
Page no.: 512
Publish year: 2019
A cukrászat magasiskolája - Le Cordon Bleu Intézet
A Le Cordon Bleu intézet séfjeinek több mint 100, lépésről lépésre illusztrált cukrászreceptjével
A cukrászat bibliája részletesen ismerteti a legváltozatosabb recepteket:
o a közismert, híres klasszikusokat (csokis-pisztáciás Opera szelet, Háromkirályok lepénye, Fekete-erdő torta, epertorta, málnás macaron),
o a könnyen elkészíthető, családi recepteket (lávasütemény olvadó csokoládéval töltve, muffinmangóval és csokidarabkákkal, meleg vanília szuflé, sült alma Tatin módra),
o az újító szellemben alkotott mesterműveket (yuzus fánk szőke csokoládéval, csokoládés mályvacukor, aloe verás torta erdei szamócával, vaníliás kocka cukrozott árvácskával).
A kötet végül bemutatja a cukrászat nélkülözhetetlen munkaeszközeit, alapanyagait és alapkészítményeit.
Valamennyi recepthez rövid, keretes írás tartozik: a séf tippje, amely a díszítéshez, egy-egy szakmai fogáshoz vagy egyéb ügyes megoldáshoz nyújt segítséget.
A Le Cordon Bleu megosztja olvasóival valamennyi titkát, hogy az amatőrök is profi cukrásszá válhassanak.