Barion Pixel
Words are deeds.”

Cart content

Checkout

Total price:

New books Atlantisz books All books in shop Our recommendation Customers favorite Discount Books

Check out our latest books

2001 Űrodisszeia

2001 Űrodisszeia
Cover: Fűzött
ISBN: 9786155508073
Language: magyar
Size: 20,3
Page no.: 242
Publish year: 2015
-10%
3 290 Ft
2 961 Ft
Preorder
(You have to login)
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.

2001 Űrodisszeia

Vajon lehetséges, hogy az emberi civilizáció fejlődése az ősidőkben idegen lények beavatkozása nyomán indult el? És ha igen, mi lehetett a célja ezeknek az idegeneknek? A 21. század űrhajósai a Naprendszer felfedezése során földönkívüliek nyomaira bukkannak, melyek egészen új megvilágításba helyezhetik Földünk történelmét. Expedíció indul tehát az óriásbolygók felé, hogy megválaszolja a kérdéseket, de amit ott talál, az a legfantasztikusabb elképzeléseket is felülmúlja.

Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick 1964-ben elhatározta, hogy elkészíti minden idők legjobb SF-filmjét. Négyévi munkával valósult meg a 2001. Űrodisszeia, és ma már bátran állíthatjuk, hogy a végeredmény mérföldkő lett a zsáner történetében. És Clarke melléktermékként íródott regénye is bekerült a klasszikusok panteonjába. A legismertebb SF-könyvek között tartják számon, három folytatása született, és méltán legendává vált a maga nemében.

Ezt a legendát most új kiadásban adjuk az olvasók kezébe, megőrizve Göncz Árpád eredeti, veretes fordítását, de olyan különleges plusz tartalmakkal kiegészítve, amelyek most jelennek meg először magyarul: egy megemlékezéssel, egy, az ezredfordulóra készült előszóval, valamint a regény egyik forrásnovellájával, a Hajnali találkozás-sal!

Tele költészettel, tudományos képzelőerővel és tipikus clarke-i iróniával. New Yorker Káprázatos szívszorító próbára teszi az elmét.
Publisher: Metropolis Media
Series: Az SF mesterei
Translator: Göncz Árpád
Category: Szépirodalom




Related books

The Fraud

10%4 401 Ft4 890 Ft

Add to cart
This site uses cookies to improve your user experience. Details Accept