Konyhai kémia - Hogyan működik főzés közben a tudomány?
Cover: Ragasztott
ISBN: 9786158233781
Language: magyar
Size: 141*210
Weight: 534 g
Page no.: 376
Publish year: 2024
ISBN: 9786158233781
Language: magyar
Size: 141*210
Weight: 534 g
Page no.: 376
Publish year: 2024
-10%
4 690 Ft
4 221 Ft
Add to cartIn stock
Discounted prices are valid only for orders placed through our webshop.
Konyhai kémia - Hogyan működik főzés közben a tudomány?
Kerti sütögetéskor miért csökkenti a zöldfűszeres pác a rákkeltő anyagok keletkezését? Miért finom a hőbomlás egyes fázisaiban az étel, és miért ehetetlen a másikban? Vajon mitől rettegnek a kemofóbok, ha édesítőszert tartalmaz egy étel? Miért változik meg a vizeletünk szaga, ha spárgát ettünk, és miért csak az emberek negyede érzékeli? Barotányi Zoltán kedélyes és lezser hangvételű ismeretterjesztő írásaiban összeforr a gasztronómia és a szigorú tudomány, mely rég volt olyan szórakoztató és lélegzetelállítóan összetett, mint háztartásunk fortyogó laboratóriumában: a konyhában.
Publisher: Tea Kiadó
Series: Magyar Narancs Könyvek
Category: Ajánlatunk, Gasztronómia, Ismeretterjesztő
Series: Magyar Narancs Könyvek
Category: Ajánlatunk, Gasztronómia, Ismeretterjesztő