A táplálkozás százmillió éves története - Mit ettek az őseink, és miért fontos ez ma?
ISBN: 9789634931072
Language: magyar
Size: 150*230
Weight: 379 g
Page no.: 295
Publish year: 2021
A táplálkozás százmillió éves története - Mit ettek az őseink, és miért fontos ez ma?
Életünknek manapság kevés olyan területe van, amelyet annyi ellentmondásos információ terhel, mint az étrendünk: együnk sok húst, ne együnk sok húst, a teljes kiőrlésű gabonák egészségesek, a teljes kiőrlésű gabonák katasztrofálisak, csak bizonyos élelmiszereket szabad fogyasztanunk, mindent ehetünk, de mértékkel, és így tovább. A különböző kultúrák évszázados konyhái a bonyolult biológiai igények és a környezet által finomhangolt evolúció eredményei. Mit tehetünk az egészségünkért a tömegélelmiszerek korában? Stephen Le kanadai biológiai antropológus könyve elődeink táplálkozási stratégiáit feltáró nagy ívű történeti áttekintés, a világ különböző földrészein élő embereket és az ottani ételfogyasztási szokásokat bemutató szórakoztató útirajz, aktuális tudományos kutatás és meggyőző életmód-tanácsadó egyszerre.
Translator: Varró Zsuzsa
Category: Antropológia, Gasztronómia, Társadalomtörténet