Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. november 22. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


attentátor, Az - Matuska Szilveszter regénye

Bolti ár: 1800 Ft

Internetes ár: 1620 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Előrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9788071497400

Nyelv: magyar

Méret: 18.5

Oldalszám: 184

Kiadó: Kalligram

Kategóriák: Szépirodalom, Magyar irodalom


Mennyiség (db):
 Ismertető

„Ha megkérdeznének, miért írtam Matuska Szilveszterről ún. történelmi regényt, nem tudnék rá egyértelmű választ adni. Az egyik ok bizonyára az, hogy gyerekkorom óta kísért a személye. Mondhatni a családi legendárium része volt ő, a leghírhedettebb csantavéri (az a falu, ahol mindketten születtünk), a hencegő, hiú, beképzelt majom, akinek sokan tartották; a merénylő, aki titokzatos stiklikbe keveredett, és ráadásul azt sem lehetett tudni, hogyan halt meg, és hogy meghalt-e egyáltalán. Eltűnt, mondták a fölnőttek vállukat vonogatva, de látták itt meg amott, Japánban, Kínában, lehet, hogy él. Eltűnt és merénylő, már a szavak is milyen rejtélyesek! Börtönbe zárták, de megszökött! (…)
A másik ok, ami már a kutatások közben fogalmazódott meg bennem, hogy a biatorbágyi merénylet már e kezdet kezdetén mítosszá lényegült a sok találgatás, mismásolás, csúsztatás és a szándékos vagy véletlen nyomozói dilettantizmus következtében. Én ennek a homálynak a mélyére próbáltam hatolni, igaz, az irodalom eszközeivel“ – írja regényének bevezetőjében Bozsik Péter, a Vajdaságból elszármazott kiváló költő és prózaíró.

Bozsik Péter merész epikus vállalkozásban fogott: regénye egy olyan történelmi mitológiát dolgoz fel, amely a mai napig foglalkoztatja a közvéleményt: a „biatorbágyi rémnek“ nevezett terrorista, Matuska Szilveszter életrajzát írta meg. Egy életrajzot, amelyben a szerző a dokumentumok fikcionalizáló átírására tesz kísérletet, s az olvasónak végig olyan érzése van, mintha krimit olvasna – izgalmas, érdekfeszítő bűnügyi regényt.


Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére