Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 03. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Ahol van - Versek 1997–2002

Bolti ár: 1200 Ft

Internetes ár: 1080 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Kötött

ISBN: 9789636762971

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2002

Kiadó: Jelenkor

Kategóriák: Szépirodalom, Magyar irodalom


Mennyiség (db):
 Ismertető

A Kossuth-díjas költő 2000-ben töltötte be nyolcvanadik életévét. Új kötetében az elmúlt öt évben írott verseit gyűjtötte egybe. Az ihlet iránt sóvárgó költő teremtett képe összekapcsolódik a költészet általános szellemi elbizonytalanodásával: Somlyó ironikusan elemzi vállalt hivatását. Más versek méginkább a lírikus személyére, a végső verssorokkal való küzdelemre, erotika és elmúlás kölcsönviszonyára fókuszálnak.
Végül hommage-ok sorozatában a nagy elődök és kortársak előtt (Empedoklésztól Kurtágig) rója le (át)értelmező tiszteletét.


„És bár Somlyó továbbra is hisz a költészet ünnepjellegében, őrzi a nyelvi magatartás méltóságát, azt is tudja, hogy a funkcióvesztés, a hatáscsökkenés és az esztétikai szép kiüresedett tartományai a vers létmódját alapvetően változtatták meg. Versei ezeket a változásokat a záródó pálya minden tanulságát és tudását összesűrítve értelmezik és gondolják tovább. Ami pedig a kérdés másik oldalát illeti: az öregedés tüneteire vagy a nagypapaság konkrét és átvitt értelmű tényeire rávilágító versei a Somlyó-költészet legértékesebb pillanatait idézik.”
(Bedecs László, Élet és Irodalom, 2002. június 7.)


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére