Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 09. csütörtök Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


csontok nyelvén, A - Búcsúm a pszichoanalízistől

Bolti ár: 1700 Ft

Internetes ár: 1530 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789634081869

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2000

Kiadó: Animula Kiadó

Kategóriák: Pszichológia, pszichoterápia


Mennyiség (db):
 Ismertető

Részlet a műből:
"Fél évünk maradt arra, hogy feldolgozzuk a listát, amit az analízis gyakorlati problémáiról a kezedbe nyomtam. Igaz, hogy végighallgattál, de ragaszkodtál az áttételhez, nem mentél bele a nyílt beszélgetésbe.
Összegzésemet pontról pontra tökéletesítettem. Íme itt van:
1. Az áttétel kiterjed a kezelésen kívülre is; a beteg felveszi a pszichoanalitikus szerepét, vagy más embereket használ kivetítési felületként, pótanalitikusként (tükörként).
2. Semmi nem az, ami (valójában). A tételmondatainkat mindig a feldolgozandó érzések belső okok által kiváltotta megnyilatkozásaiként vizsgálják. Ez degenerálja a gondolkodást.
3. Csak az analitikus fogalomrendszerrel foglalkozhatunk úgy, mint az embert semlegesen ábrázoló tételmondatokkal.
4. Az analízis idealizálja a szülőket (gondoskodó anya, oltalmazó, ösztönző apa). A szülők kritizálásának relativizálása során azonosítják az okot és a vétket. Az okok elemzése vádaskodáshoz vezet. A kiegyezés így mindig látszólagos, önámításon alapszik.
5. A cél, hogy megértsenek. A félreértettség elkerülése "pszichoanalitikus személyiség", valamiféle látszat én kialakulásához vezet, mivel az érzékeny beteg megérzi, hogyan kell beszélnie ahhoz, hogy az analitikus megértést mutasson (vagy meg nem értést, amikor feltűnik a felszabadító távolság lehetősége)..."


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére