Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. szeptember 15. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Hatvannyolc akkor és azóta - (H)ősök, Utódok, Szellemek

Bolti ár: 2900 Ft

Internetes ár: 2610 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Előrendelhető

Borító: Fűzött

ISBN: 9789630622080

Nyelv: magyar

Méret: 21

Oldalszám: 419

Kiadó: Pallas Páholy Kulturális és Kiadói Kft

Kategóriák: Történelem/20-21. század, Kultúra, Társadalomtudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

Iskolai segédkönyvnek és a kortárs történelem iránt érdeklődőknek, szemtanúknak, túlélőknek és az új generáció mindenre nyitott tagjainak egyaránt ajánljuk Göbölyös N. László: Hatvannyolc akkor és azóta című könyvét, amely most jelent meg a Pallas Kiadó gondozásában.

Az újságíró-történész szerző, az 1960-as években csúcspontra ért „ellenkultúra" tántoríthatatlan híve és kutatója 1998-ban az 1968-as események 30. évfordulójára jelentette meg első összefoglaló munkáját Hatvannyolc: mozaikok egy igazi forradalomról címmel.

Azt azonban már a kötet megjelenésének pillanatában tudta, hogy a témának csak töredékét dolgozta fel és mint ahogy az egykori „hatvannyolc" sem csak azt az egy bizonyos „csillagévet" jelentette, hanem egy több évig tartó folyamatot, nyilvánvaló volt, hogy az akkori események, szellemi áramlatok hatása továbbélt, a korabeli szereplők nagy részével együtt, és továbbél egészen napjainkig. Ebben erősítették meg mindennapi hírügynökségi újságírói tapasztalatai is, amikor lépten-nyomon belebotlott még a napi hírekben is „68-ba". Így született meg, először egy, a Budapesti Lapban megjelent sorozat formájában az ötlet az újabb „hatvannyolcas könyv" megírására.
Göbölyös N. László hat éves munkájának és több évtizednyi személyes élményének gyümölcsét tartja kezében az olvasó: felidézheti az egykori diákmozgalmakat, amelyekből később kinőttek a „no global"-csoportok, de a rettegett terrorista szervezetek is, a vietnami háborút és a körülötte világszerte kialakult békemozgalmakat, amelyeknek körülményei kísértetiesen visszaköszönnek manapság az iraki háború kapcsán. De képet kapunk a fekete polgárjogi mozgalmakról, az elmúlt emberöltő istenkereséseiről, a rock-csillagok szociális érzékenységéről, valamint a szex és drog ma is kényesnek számító témájáról. Választ próbál adni a mai globális médiaterror születésére is. A könyv utolsó, legbővebb fejezete pedig a kelet-európai 68-at tárgyalja, amely a maga módján elvezetett az 1989-es rendszerváltások sorozatához, teljessé téve az „európai forradalmakat".

A kötetben bőséges jegyzetapparátus segít eligazodni a történések és személyek szövevényében. Annak idején a párizsi diákoknak egyik jelszava így hangzott: „Ez még csak a kezdet". Göbölyös N. László már túllépett 68 feltárásának kezdeti stádiumán, de e modern történelmi dzsungelben még sok-sok rejtelem vár a kíváncsiakra


Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére