Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 08. szerda Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


századforduló, A

Bolti ár: 3200 Ft

Internetes ár: 2880 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Elfogyott

Borító: Fűzött

ISBN: 9789639529168

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2007

Kiadó: Kijárat

Kategóriák: Művészettörténet


Mennyiség (db):
 Ismertető

Századfordulónak csak egy korszakot nevezünk a művészettörténetben, s ez a 19. század vége - 20. század eleje. Hogy nem valamely stílusfogalommal határozzuk meg, annak oka több stílusszerű jelenség (izmus) és örök stíluskategória akkori egyidejűsége. Épp ezért a művészet egymást követő korstílusokkal vagy izmusokkal leírható története, „fejlődése” itt megszakad, s ennek elleplezésére a századfordulót sokáig csak a 19. század összekuszálódott végének vagy a 20. század tisztázatlan kezdetének tekintették. Önálló voltára, különleges összetettségében rejlő sajátszerűségére nem derült fény. Pedig számunkra is érvényes volta épp a különböző jelenségek összefüggéseiben: az új felől nézett régi továbbélésében, a centrum – periféria ellentétét felszámoló művészeti mozgalmakban és kapcsolatokban, a nyugati és a keleti kultúrák találkozásaiban, a „magas” és a populáris, „primitív”, „alkalmazott” vagy szociális művészet közti hierarchia eltűnésében, a képalkotás forrásai és lehetőségei gazdagságának felfedezésében rejlik. Mondhatnánk: a századforduló művészetének dimenziói behálózták az elképzelhető világot.

A kötetben szereplő tanulmányok a századforduló jelentőségét újraértékelő korunkban: az 1970-es évektől napjainkig születtek.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére