Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. október 16. szerda Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Koszorúér-betegség - Megválaszoljuk Kérdéseit

Bolti ár: 2600 Ft

Internetes ár: 2340 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Előrendelhető

Borító: Fűzött

ISBN: 9638679883

Nyelv: magyar

Oldalszám: 230

Kiadó: Lélekben Otthon Kiadó

Kategóriák: Ismeretterjesztő , Orvostudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

A koszorúér-betegség (coronary heart disease - CHD - ISZB) az egyik legjelentősebb kór- és halálok a nyugati világban. Az elmúlt évtizedekben ISZB okozta halálozás csökkent, amely nagyrészt az invazív technikák bevezetésének köszönhető (pl. coronaria bypass műtét, angioplastica, melyekkel ez a könyv is foglalkozik). Ezen túl a gyógyszeres kezelés is jelentős fejlődésen ment keresztül, a szintén tárgyalásra kerülő koleszterinszint-csökkentő szatinok, vagy a modern trombocita aggregáció gátló szerek alkalmazása is hozzájárult a halálozás csökkenéséhez. Eközben a kövérség és a fizikai inaktivitás rendkívüli méreteket öltött. Ha ezt és egyéb népegészségügyi problémákat nem kezdik el sürgősen orvosolni, megtörténhet, hogy annak ellenére, hogy a halálozás csökken, a betegség előfordulása valójában nőni fog.

Bár az ISZB másodlagos megelőzésével a halálozást szignifikánsan lehetett csökkenteni, az elkövetkező évtizedben a primer prevencióra kell összpontosítani az erőket. Ahogy Erasmus, a filozófus mondta: "jobb megelőzni, mint gyógyítani". És olcsóbb is.

Ez a könyv egy olyan időszakban íródott, amikor a fejlett országokban az életkilátások jelentősen nőttek, ez újabb problémákat hoz felszínre az erek természetes öregedésével kapcsolatban. A nagy erek a korral elveszítik rugalmasságukat, ezzel fokozva a szisztolés hipertónia, az ISZB és a szívelégtelenség kockázatát.

Ezt a könyvet egyrészt vezérfonalnak szántuk azon klinikusok számára, akik a koszorúér-betegség kezelésének alapjai iránt érdeklődnek, másrészt úgy alakítottuk ki a könyvet, hogy a leggyakrabban felmerülő és fontos kérdésekre koncentráltunk, és ahol csak lehetett, igyekeztünk egyszerű, érthető, evidenciákon alapuló válaszokat adni rájuk.


Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére