Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 02. csütörtök Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-énÜnnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Román stílus - Építészet - Szobrászat - Festészet

Bolti ár: 9995 Ft

Internetes ár: 8996 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Kötött

ISBN: 9639552570

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2005

Kiadó: Vince Kiadó

Kategóriák: Művészettörténet, Képzőművészet


Mennyiség (db):
 Ismertető

A középkori Európa első egységes stílusa a román koré, amely a 11. században kezdődött, és a 13. század közepéig tartott. Könyvünk ennek a korszaknak a szépségeit ismerteti, a karoling és Ottó-kori előzményekre is gondolva.

E művészeti korszak legfontosabb emlékeit a keresztény építészetben hagyta ránk. Az épületek jellegét a kereszténység határozta meg. Egyértelműen egyházi művészet ez, a kötetben bemutatott épületek, szobrok és festmények igazából csak a vallásos világkép alapján érthetők; az ettől már némiképp elszokott mai olvasónak az elemzések minden ehhez szükséges információt megadnak.
Kötetünk megragadó szépségű fényképfelvételei, a rendkívül igényes épületfotók, amelyek kevés kivétellel éppen e kiadvány számára készültek, hatásosan idézik fel a középkori templomok és kolostorok különleges hangulatát. Az épületekhez szorosan kapcsolódó szobrok és festmények azoknak a reményeknek és félelmeknek a megtestesítői, amelyek a falak között élő embereket foglalkoztatták. A formai sajátosságok részletes ismertetését az egyes országok művészetét bemutató tanulmányok követik. Ezek hűen szemléltetik a román kor művészetének változatos gazdagságát.
A szigorúan vett művészettörténeti ismeretanyag mellett a szerzők kitérnek a művelődés és gondolkodás történetének ehhez kapcsolódó ismertetésére is. Megtalálhatók a könyvben a kevéssé ismert helységek megkeresését szolgáló térképek, illetve a ritkán használt szakkifejezések magyarázatai. Magyar nyelven máig nem jelent meg ehhez hasonlóan körültekintő, részletekbe menő, ennyi emléket bemutató kiadvány a kor művészetéről, sem pedig olyan, amely reprodukcióinak minőségével annak pazar színességét ennyire megközelítette volna.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére