Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 04. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


zsidó kultúra lexikona, A

Bolti ár: 4000 Ft

Internetes ár: 3600 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789635065660

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2003

Kiadó: Balassi Kiadó

Fordító: Pongrácz Mária

Kategóriák: Vallás/judaisztika, Kultúra, Történelem


Mennyiség (db):
 Ismertető

A szerzőpáros átfogó munkája Párizsban, a tekintélyes Larousse kiadónál jelent meg 1998-ban, majd javított, bővített kiadásban 2002-ben. A mű megközelítés- és tárgyalásmódja nem a Magyarországon általánosan megszokott askenázi centrikus, erőteljesen érvényesül benne a francia szefárd szemlélet.
Nem csupán a judaizmus, hanem a zsidó civilizáció szótára. A zsidó nép történelmét és kultúrális örökségét a maga gazdagságában és sokszínűségében, a kereszténységgel és az iszlámmal való kölcsönhatásbasn mutatja be.
Egyformán helyet kap Kelet és Nyugat, Észak és Dél, askenázik és szefárdok, Izrael és a diaszpóra, hit, hiedelmek, szokások, alkotók és alkotások.
A hajdani és kortárs judaizmus egyetlen érzékeny kérdését sem kerüli meg, a zsidó identitás minden vetületéről képet ad, a zsidó szellem történetének valamennyi fontos irányzatát tárgyalja.
A zsidó rítus, misztika és filozófia, a nagy szöveghagyományok bemutatása mellett a valláshoz közvetlenül nem kötődő kultúrális értékeket is számba veszi a világi irodalom, a képzőművészetek, a zene, a tánc, a filmművészet területén egyararánt. A skála az étkezési előírásoktól Woody Allenig, a kabbalától a Dreyfus-ügyig, a pátriárkáktól a kibbucokig ível.
A szócikkeket - ha a téma megkívánja - kultúrkörök (országok). ill. korszakok szerint tagolt történeti áttekintés, valamint irodalomjegyzék bővíti.
A kötet végén személy- és helynévmutató található.
A magyar fordítás hűségesen követi Larousse-féle eredetijét, kiegészítve magyar vonatkozású szócikkekkel, amelyeket a jelen kiadás számára szintén a francia szerzőpáros írt.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére