Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 05. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Szent Jeromos élete, írásai és vitái

Bolti ár: 2900 Ft

Internetes ár: 2610 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789639484801

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2003

Kiadó: Kairosz

Kategóriák: Vallás/kereszténység


Mennyiség (db):
 Ismertető

Az egyháztörténet egyik nagy egyéniségéről írott alapmunka J. N. D. Kelly professzor könyve. A szerző hatalmas felkészültséggel, filológiai alapossággal, de a nem szakemberek számára is könnyen befogadhatóan, rendkívül élvezetes stílusban mutatja be Szent Jeromos szellemi küzdelmekkel teli életét és munkásságát.

Szent Jeromos (331-420) az egyháztörténet egyik legnagyobb alakja, kiemelkedő író, szenvedélyes hitvitázó, korának legjelentősebb Szentírás-tudósa volt. Mint minden hozzá hasonló nagyság esetében, róla is végletesen megoszlottak a vélemények.

J. N. D. Kelly monográfiája bőséges forrásanyagra támaszkodva elemzi az egyházatya személyiségét, munkásságát. Jeromos érzéki természet volt, leveleiben gyakran bűnbánóan említi ifjúkori kicsapongásait. Megtérése után azonban megfogadta, hogy tartózkodni fog a testi örömöktől. A szüzességet tekintette ugyanis a kereszténységhez legméltóbb magatartásnak, és a források egybehangzó tanúsága szerint fogadalmát mindvégig megtartotta, pedig bőven lett volna alkalma engedni a kísértésnek: egy időben Róma előkelő özvegyeinek tartott rendszeres lelkigyakorlatokat, Szentírás-magyarázatokat. S bár ellenségei a szájukra vették, és igaztalan rágalmaikkal valósággal elüldözték az Örök Városból, kizárólag lelki, szellemi kapcsolat alakult ki közte és a hölgyek között.

A könyv szerzője nem emeli piedesztálra, de nem is deheroizálja Jeromost. Elismeri hatalmas műveltségét, megtérésének valódiságát, őszinteségét, Krisztus iránti nagyfokú tiszteletét, a világi hiúságokat elutasító aszketizmusát. Ugyanakkor nem hallgatja el, hogy a később szentté avatott egyházatya roppant hiú természet lévén, gyakran olvasottabbnak mutatta magát, mint amilyen a valóságban volt, s forrásait legtöbbször elhallgatta. Ellenfeleivel kíméletlen volt, s ha igaztalanul bántották, nem tartotta oda a másik orcáját, vitairataiban válogatás nélkül alkalmazta a sértőbbnél sértőbb kifejezéseket.

Az utókort azonban elsősorban monumentális életműve érdekli, aminek java része ma is élvezhető, maradandó alkotás.


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére