Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. október 21. hétfő Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Kis filokália - A szívbéli imádság könyve

Bolti ár: 2200 Ft

Internetes ár: 1980 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9799632149188

Nyelv: magyar

Méret: 19,9

Oldalszám: 187

Kiadó: Filosz

Szerkesztő: Dietz, Mathias

Kategóriák: Vallás/kereszténység


Mennyiség (db):
 Ismertető

A mai ember hajszolja a munkát és rohan, az őt érő különböző ingeráradatok nyugtalanná teszik, bensőleg pedig kielégítetlen, s az e világi boldogságígéretekben csalódott. A világban élő keresztény embernek e kortársa előtt kell most, a 2. Vatikáni zsinat után tanúságot tennie Krisztus mellett. Hol talál erőt e magasztos és nehéz küldetéséhez? Erre a kérdésre Kelet szerzetes atyái megadják a választ: rámutatnak az imádság hatalmas erejére. Laikusként szólnak napjaink laikusaihoz. Ennek jelentősége a katolikus egyháztörténelemben az, hogy laikusok teremtették meg a szerzetesi életformát. A Szentlélek által vezérelve vonultak el ezek a nemes lelkű keresztények a sivatag magányába. A világból való menekülésük nem gyávaság volt, hanem Krisztus hősies és lelkes szeretete. Imával és vezekléssel töltött életük - Pál szavaival élve - nagy hatással volt az Egyház közösségére: "Ha szenved az egyik tag, valamennyi együtt szenved vele, s ha tiszteletben van része az egyik tagnak, mindegyik örül vele."
(1Kor 12,26)
Egyetlen mélyebb vallásosságra törekvő mai keresztény sem mellőzheti sivatagi testvéreink tanítását és tapasztalatait. Az elmélyültebb imádkozásnak különböző lépcsőfokai vannak, s megvan a kezdete és haladásának. A laikus keresztény nem tud a világban szerzetesi életet élni. Családi élete kötelezettségekkel és gondokkal jár együtt. Élethivatásának kell szentelnie erejét, a közéletben pedig Krisztus életelveiért kell harcolnia. Ez annyit jelent, hogy saját szívében kell felépítenie egy szerzetesi cellát, amelynek csendjében Istennel találkozhat. Rövid olvasmányok segítségével kell megteremtenie keresztény élete számára az elmélkedés oázisát. Évszázadok választanak el bennünket sivatagi testvéreinktől, abban azonban hasonlítunk hozzájuk, hogy a megváltozott körülmények ellenére ugyanúgy imádságban akarjuk elérni Isten kegyelemmel teljes közelségét.A Kis Filokália a sivatagban imádkozó testvéreink üdvözlete.
Berlin, 1976 húsvétján P.M. Dietz

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére