Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 03. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Extinction - A Very Short Introduction

Bolti ár: 3580 Ft

Internetes ár: 3222 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9780198807285

Nyelv: angol

Kiadás éve: 2019

Kiadó: Oxford University Press

Sorozat: Very Short Introduction

Kategóriák: Természettudomány, Ökológia


Mennyiség (db):
 



Ismertető

Most people are familiar with the dodo and the dinosaur, but extinction has occurred throughout the history of life, with the result that nearly all the species that have ever existed are now extinct. Today, species are disappearing at an ever increasing rate, whilst past losses have occurred during several great crises. Issues such as habitat destruction, conservation, climate change, and, during major crises, volacanism and meteorite impact, can all contribute towards the demise of a group.

In this Very Short Introduction, Paul B. Wignall looks at the causes and nature of extinctions, past and present, and the factors that can make a species vulnerable. Summarising what we know about all of the major and minor exctinction events, he examines some of the greatest debates in modern science, such as the relative role of climate and humans in the death of the Pleistocene megafauna, including mammoths and giant ground sloths, and the roles that global warming, ocean acidification, and deforestation are playing in present-day extinctions.

Table of Contents:
Introduction
1: Causes of extinction
2: Modern extinction and conservation
3: Extinction in the fossil record
4: Mass extinctions
5: Causes of mass extinctions
6: Ice Age extinctions and man
Further reading
Index

Author Information:
Paul Wignall is Professor of Palaeoenvironments at the University of Leeds, and a leading expert on extinctions. He has published over 200 papers on a multitude of research areas, including the causes of major environmental change such as the deoxygenation of the oceans, and the establishment of super greenhouse climates. In addition to his considerable research output, he has authored a popular science book, The Worst of Times (Princeton University Press, 2015), and has contributed articles to popular science magazines. He has also appeared in many television documentaries, including the recent Walking through Time (Channel 4).

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére