Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. február 29. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Hölderlin a toronyban

Bolti ár: 990 Ft

Internetes ár: 891 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 963747644x

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 1995

Kiadó: Új Mandátum Kiadó

Kategóriák: Irodalomtudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

A ​német irodalomtörténeti közgondolkodás Hölderlin életét – durván leegyszerűsítve – két nagy, egymástól élesen elütő korszakra osztja: az első a nappal, a második a hosszadalmas éjszakai sötétség időszaka. A kegyelet, mely az első harminchat esztendő műveit a költői hagyomány magasába emeli, a második a harminhatról jobbadán csak a pszichiátra szókincsével hajlandó beszélni. Ha eltekintünk Pierre Bertaux, Roman Jakobson vagy Bernadr Böschensein úttörő munkáitól, még ma is azt mondhatjuk: az életműnek ezt a részét irodalmi mértékkel alig értékelhető megnyilatkozásnak, a betegség tünetegyüttesének, az irodalmi kegyelet szívesen számon kívül hagyott gyakorlóterepének tekinti a hangadó irodalomtörténeti szemlélet. A német kiadások ennek a korszaknak az emlékeit vagy eleve nem is illesztik anyagukba, vagy ha igen, akkor tartózkdnak a magyarázattól, ha magyarázzák, akkor sietnek hozzáfűzni, hogy ez a teljesítmény nem nevezhető önálló, egynemű fejlődési fokozatnak.
Kötetünkben – Magyarországon első ízben – közreadjuk Hölderlinnek élete második felében keletkezett összes lírai alkotását, valamint szemelvényekben bemutatjuk a költő közvetlen környezetének írásba foglalt megfigyeléseit és híradásait. Munkánk, remélhetőleg, segít majd abban az eszmetörténeti erőfeszítésben, hogy tekintsük egységes egésznek Hölderlin életművét, és igyekezzünk megtalálni az életmű első feléből a második felébe mutató láthatatlan gondolat-íveket. Mélyebb szemlélet számára a költő életének „második fele” nem csupán az elmekórtan művelőinek kínál nyersanyagot, hanem Hölderlin költészetének barátjait is ismeretlen területekre vezeti.
A könyvben található, dőlt sorokban szedett Hölderlin-műveket, és a kortársak dokumentum értékű szövegeit Báthori Csaba fordításában és válogatásában adjuk közre. Az érett és eredeti szövegformálás megújíthatja régi ismereteinket, és új tapasztalatokat közvetít egy rejtelmes pozíció tüzetesebb megismeréséhez.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére