Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. február 17. hétfő Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Fantomkép egy 17. századi bécsi műgyűjtőről

Bolti ár: 4500 Ft

Internetes ár: 4050 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Kötött

ISBN: 9789637381898

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2018

Kiadó: MTA BTK Művészettörténeti Intézet

Kategóriák: Művészettörténet


Mennyiség (db):
 Ismertető

A ​kötet egy azonosítatlan, 17. századi műgyűjteményt elemez, amelynek sem egykori tulajdonosa, sem pontos őrzési helye nem ismert. Mindössze egy névtelen jegyzék maradt fenn róla, amely azonban leírásai révén igen jó minőségű műalkotásokra engedett következtetni. A szöveget olvasgatva önkéntelenül is felmerül a kérdés: vajon az itt feltűnő képek eredetiek vagy másolatok? Mennyire megbízhatóak az attribúciók? Azonosíthatóak ezek alapján a művek? És egyáltalán: kié lehetett mindez?

A kutatás eredményeképp kirajzolódott egy Berlintől Amszterdamig ívelő, Európa prominens műgyűjtőit érintő kapcsolati háló, körvonalazódott egy Bécsben létrehozott, de vélhetően Prágában eladott festménykollekció, és kiemelkedően fontos művek (többek közt egy antik óriásgemma, valamint Christoph Paudiss, Bartholomäus Spranger, Hans Baldung Grien stb. alkotásai) provenienciájára sikerült fényt deríteni.

A nyomozati munka mindazonáltal nem tekinthető lezártnak. A képek egy jelentős része s nem utolsósorban a gyűjtemény tulajdonosa továbbra is azonosítatlan. A kötet végén közreadott forrásszövegben még számos olyan tétel található, amelynek elemzésére nem került sor, és potenciálisan elvezethet a keresett műgyűjtőhöz. Mindez remélhetőleg nem kárára, hanem előnyére válik a könyvnek, amely így nem csupán olvasásra, hanem együtt gondolkodásra is késztet.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére