Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. március 29. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-énÜnnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Egy czitrom hajával

Bolti ár: 3490 Ft

Internetes ár: 3141 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Kötött

ISBN: 9789634751403

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2018

Kiadó: Jaffa Kiadó

Sorozat: Szabó Magda | Életműsorozat

Kategóriák: Gasztronómia


Mennyiség (db):
 Ismertető

Szabó Magda, akinek életművét sokáig lezártnak hittük, még mindig tartogat meglepetéseket számunkra. Hagyatékából ismét előkerült egy szakadozott, rongyos-rojtos szélű, de csupa izgalmas ételreceptet tartalmazó füzet, amelyet bizonyára valamelyik Jablonczay- vagy Szabó rokontól örökölt, és amely az Egy meszely az fél icce című kötet után újabb gasztronómiai kalandozásra hívja az olvasót.

Vajon mi késztette Szabó Magdát – aki maga ritkán sütött-főzött – arra, hogy egy életen át megőrizze ezt a receptgyűjteményt? Nyilván gyerekkorát, gyerekkora ízeit idézte az emlékezetébe, hiszen ő is végigkóstolhatta valamennyi ételt. Ezekben a látszólag „hétköznapi” írásművekben sok minden megelevenedik a múltból, akár családja szokásaiból, napi történéseiből is, de izgalmas összevetni azt is, mi maradt meg és mi hullott ki az idő rostáján az alapanyagokból, mértékegységekből, elkészítési módokból.

Nem is gondolnánk, mi mindenről „mesélhet” a Napoleon torta, a császármorzsa vagy a bolygó hollandi. Igaz, hogy annak idején iccében, meszelyben, fontban, latban megadott hozzávalókból készültek, de némi számolgatással mi is alkothatunk belőlük olyan ételeket, amelyek a mai terített asztalnak is díszére válnak, és mindenki jóízűen fogyaszthatja őket. De, hogy megkönnyítsük az olvasók dolgát, jó pár fogásnak közöljük a mostani változatát is. Bátran szemezgessünk hát a sültek, édes és sós sütemények, puszedlik, piskóták, kiflik, stanglik és perecek közül. Manapság – és mint a könyvből kiderül, már annak idején is – közkedvelt és újra divatba jött ínyencségek receptjeit is megtaláljuk a gyűjteményben.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére