Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. február 27. csütörtök Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


A középkori világszemlélet hanyatlásáról

Bolti ár: 2800 Ft

Internetes ár: 2520 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9786155601590

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2018

Kiadó: Attraktor

Fordító: Farkas Zoltán

Kategóriák: Filozófia


Mennyiség (db):
 Ismertető

A kötet az orosz vallásfilozófia 20. század eleji virágkorának egyik legkiválóbb és legnagyobb hatású gondolkodója, Vlagyimir Szolovjov tanulmányainak magyar fordítását tartalmazza.

TARTALOM:

• Isten fogalma - Spinoza filozófiájának védelmében/

• A középkori világszemlélet hanyatlásáról /

• Az emberiség eszméje August Comte-nál /

• Szolovjov levele J. K. Szelevinához/

• A fejlődés titka

Részlet:
„Vlagyimir Szolovjov egyik központi filozófiai problémája a Sophia-kérdés köré szerveződött. Az összeállítás célja eredendően nem az volt, hogy az olvasó részletekbe menően mélyedjen el a Sophia-problematikájában, sokkal inkább az, hogy egyrészt ezen keresztül láthassa meg a szolovjovi bölcselet gondolati ívét, gondolati és formai sokszínűségét, másrészt szembesülhessen azzal a bölcseleti eredetiséggel, amely méltán emeli ki a marginalitás csapdájából és avatja az egyetemes filozófia hiteles szereplőjévé. Ahhoz azonban, hogy ennek a gondolati ívnek a jelentőségét és sajátosságait a maga helyén tudjuk kezelni, támaszul szolgálhat a Sophia-problematika szolovjovi vonatkozásainak ismerete.”


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére