Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. november 22. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


pálinka világa, A | Quintessence - 2017 | Gyökerek, értékek, lehetőségek.

Bolti ár: 5000 Ft

Internetes ár: 4500 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9772498862620

Nyelv: magyar

Méret: 21,6

Oldalszám: 265

Kiadó: Ongai Kulturális Egyesület

Kategóriák: Filozófia, Kultúra, Gasztronómia


Mennyiség (db):
 



Ismertető

A Quintessence Pálinkás Könyvek második kötete - a 2016-ban megjelent első kötethez hasonlóan három fejezetre tagolódik:
I. Gyökerek - múlt, II. Értékek - jelen, III. Lehetőségek - jövő.
A Gyökerek - múlt fejezetben olyan regeszták olvashatók, melyek kiegészítik, árnyalják és pontosítják a pálinka kultúrtörténetével
kapcsolatos eddigi ismereteinket. Megtudhatjuk, hogy mi volt a klipara, a slivovicza, a vatyka vagy épp a baklya, de
értesülünk belole a korábbi századok legjellemzobb pálinka fajtáiról, azok fozési sajátosságairól, hogy miként lehetett egy diófalevéllel
meghatározni a lepárlás végét, vagy hogy miért követelte a reformkorban Wesselényi Miklós a gabonából való pálinkafőzés
betiltását.
Az Értékek - jelen fejezetben a 2017. évi Quintessence Pálinkaverseny azon 82 darab aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk
be magyar és angol nyelven, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetoek, illetve a jelen értékeit kiemelkedoen
megtestesítik és reprezentálják.
A Lehetoségek - jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket
szeretne nyújtani, hogy a pálinkáik még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal
a Vilmoskörte és a Szomolyai Feketecseresznye pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak
a tisztelt olvasók, amit konkrét kutatási-vizsgálati eredményekkel támaszt alá a szerzo. A fejezet másik tanulmánya
egy sorozat elso fejezete, amely az almatermésu gyümölcsökbol készített pálinkák legalapvetobb fajtasajátosságait veszi számba,
kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzoire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen az
utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszeruen megnott a fajta tiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökbol készült
párlatok száma. Ezek fajta jellegérol, jellemzo karakterérol pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai
kiadványok és könyvek.
E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen
e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál
a maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra
érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi
pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését, magasabb szintre emeli, pozitívan befolyásolja a pálinkák kulturált és érto
fogyasztói attitudjét.
A Függelékben a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny - 2017 adatait és eredményét tesszük közre. A fotók a Miskolc -
Lillafüred Palotaszállójában idén januárban megrendezésre kerülo díjkiosztó gálán készültek.
Takács László
szerkeszto,
a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére