Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 07. kedd Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!

Bolti ár: 2500 Ft

Internetes ár: 2250 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9789638964052

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2017

Kiadó: Andron

Kategóriák: Ökológia


Mennyiség (db):
 Ismertető

A Kisközösségi Program most megjelenő első, "Építőkockák egy új világhoz" című könyvében bemutatunk bő tucatnyi helyi ökologikus kezdeményezést: egy sor lelkesítő példát, amelyek bizonyítják, hogy Magyarországon is léteznek már egy zöldebb és igazságosabb társadalom csírái.

Miért írtuk?

A Kisközösségi Program munkatársaiként abban hiszünk, hogy csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben újra fölfedezzük a közösségeket! Olyan helyi kisközösségekre van szükségünk, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. Tapasztalatból tudjuk, hogy a mainál környezetkímélőbb és a közösségekre jobban alapozó társadalom csírái, egy új világ lehetséges építőkockái már ma is léteznek.

Miről szól?

Az Építőkockák egy új világhoz című könyvünkben tucatnyi ilyen kezdeményezést mutatunk be rövid esettanulmányok formájában életünk, társadalmunk legkülönfélébb területeiről "- tudományos igénnyel, mégis közérthetően. Előremutató, lelkesítő, inspiráló hazai és néhány esetben külföldi jógyakorlatokat gyűjtöttünk egybe. Ismertebb és kevésbé ismert példák egyaránt szerepelnek a kötetben. Ugyanakkor azt reméljük, hogy még az ismertebbekről is képesek vagyunk mindenki számára újdonságokat mondani. A könyv ugyanis elsősorban saját terepkutatásainkon, a kezdeményezések vezetőivel és más résztvevőivel folytatott személyes mélyinterjúkon alapszik – emiatt első kézből szerezhettünk információkat az egyes jógyakorlatokról.

A kötet fő célja annak bemutatása, hogy a fogyasztói társadalmat meghaladva a mainál kevésbé környezetterhelő és egyúttal tartalmasabb életmódra nyílik lehetőségünk – ilyen társadalmak létrehozását pedig nem tekinthetjük többé ködös utópiaként, mivel az új életforma úttörő kezdeményezései már ma is sikeresen működnek.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki hisz abban, hogy az ökológiai válság megoldásában sokat segíthetnek az összefogásra építő, alulról jövő kezdeményezések. Mindenkinek, aki nem akar tétlenül ülni, hanem aktívan tenni szeretne a környezeti problémák enyhítéséért. De minden olyan embernek is, aki egyszerűen csak szeretné jobban megismerni az ilyen kezdeményezéseket.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére