Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 10. péntek Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Baráti tanácsok amatőr őstörténészeknek

Bolti ár: 3600 Ft

Internetes ár: 3240 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9786155601347

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2017

Kiadó: Attraktor

Kategóriák: Magyar történelem


Mennyiség (db):
 Ismertető

"A magyar őstörténet - amin a magyarság Árpád-féle honfoglalás előtti történetét értjük - hálás téma. Emiatt sokan foglalkoznak vele, hivatásos történészek, amatőrök, dilettánsok egyaránt. Mivel korunkban mindenkinek joga van kiadni szinte bármit, illetve mindenkinek joga van ostobának lenni. Ha ez a két dolog szerencsétlen módon találkozik, összegabalyodik, az érthető módon nem annyira örvendetes. Még kevésbé az, ha harmadik elemként megjelenik a magyar őstörténet."

"Jelen könyv három részből áll. Az első részben módszertani ajánlásokat fogalmazok meg annak - remélhetően nem hiú - reményében, hogy lesznek olyan jelenlegi vagy jövőbeli amatőr őstörténészek, akik megfogadják és betartják azokat. A legterjedelmesebb, mondhatni központi rész - azaz a munka veleje - az óvatosságra okot adó témákra igyekszik felhívni a figyelmet. Az utolsó részben a lehetséges kutatási témákra próbálom ráirányítani az érdeklődést, melyek érdemi megoldása valószínűleg erős lökést adnak a magyar őstörténet-kutatás kátyúba ragadt szekerének."

A kötet TARTALMA:

• I. MÓDSZERTANI AJÁNLÁSOK:
(Mi az őstörténet? - Hivatásos, - amatőr, - dilettáns - Az objektív történetírás mítosza - A források használata - A szakirodalom használata - Szerkesztés, stílus, hivatkozás, jegyzetelés)

• II. MITŐL ÓVAKODJUNK?
A nyelvészet, avagy a nyelvészkedés diszkrét bája
(Elöljáró gondolatok - Az etimologizálás hívogató csapdája - A sumer-szál - A magyar mint ősnyelv? - Népneveink sokasága - Óvatosan a rovással!)

A Kitalált középkor
(A Kitalált középkor „elméletében” való hit háttere - A Kitalált középkor elméletének állításai, érvrendszere és annak cáfolata)

A sosemvolt források
(Az Arvisura - Az iszfaháni kódex - Szent István rovásírást tiltó rendelete - Az I. András korabeli imák - Az Orosius idézet - A Kassai-kódex - A Csíki Székely Krónika)

Bárholország, avagy az őshaza kérdése
(Szkítia - Magna Hungaria - Jugria - Ami már megdőlt: a nyugat szibériai őshaza elmélete - Ami még nincs kizárva: A Kárpát-medencei őshaza elmélete - Az archeobotanika - Az antropológia - Gén és vér)

Káosz az égben, káosz a földön, avagy az ősmagyarok vallási élete
(Bevezetés, avagy az ősvalláskutatás nehézségei - Egyistenhívők vagy többistenhívők voltak-e őseink? - A „Magyarok Istene”, Ármány, Hadúr és Damasek - Milyen vallási utakat követett/követhetett a Szent István előtti magyarság? - Önmegfejthetetlensége, avagy az Isten szavunkról - A papok világa: sámán kontra táltos és a varázslatos mágus - „Pártus” Jézus, „Magyar Jézus”, avagy káosz a fejben)

Vegyes dolgok, apróságok
(A Trefort-idézet - Hunfalvy Pál szerepe - Dákok, dahák, dánok - Pártus = pártos? - Fekete-tenger = Mare Magiore = Magyar-tenger? - Nimród/Nimrud városa - Samas = Szemes - Jeruzsálem = Szent Sólyom - Attila kardja - Ősi állataink - Az Alföld az eurázsiai sztyeppe legnyugatibb nyúlványa?)

• III. KUTATÁSI AJÁNLÁSOK:
(A magyar őstörténet kutatási alapjai - Nyelv és rovás - Az idétlen időtlenség helyett kronológiai kutatások - Források és forrástalanság - Az őshaza-vizsgálatok lehetőségei - Vallás, mítosz, monda, mese - Népzene és szimbólumkutatás)

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére