Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 06. hétfő Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Ajándékkönyv – A magyar nyelv megfejtése

Bolti ár: 3800 Ft

Internetes ár: 3420 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9789630882910

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2013

Kiadó: szerzői kiadás

Kategóriák: Nyelvtudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

A demagógia parnasszusán leselkedő, újabb ezoterikus ármány helyett, ezúttal józan bizonyítást olvashatunk. A helyes megfejtés nem a kanonizált nyelvészeti eljárások hibás eszközrendszerével, hanem tudományosan valóban belátható és beláttató, új módszertani eredmények által válik mindenki számára nyilvánvalóvá. Ennek a felismerésnek egy elemeiben is alaptalan, de a Magyar nyelvészet eredetkutatási ágát sajnos máig meghatározó eljárás esik áldozatul, azonban ennek már éppen ideje volt. Az új eljárás megértéséhez nyelvészi képzettség nem, józan ítélet viszont annál több szükséges.

A mű célja, hogy az olvasó mintegy 130 oldalnyi, élvezetes nyelvi-módszertani bevezető, valamint közel 4,000 kifejezés etimológiai (eredet- és jelentéstartalom) magyarázata alapján, maga ismerje fel és mondja ki a fenti megállapítást. Ha a történelem-kronológiai összefoglaló és az életszférák szerint tematikusan csoportosított példák ellenére, a nyelvrokonság mégsem válna számára egyértelművé, annak szerzői felületesség is lehet az oka. A mintegy 530 oldal létrejöttét, bármi kompenzáció, pályázati felkérés vagy egyéb terjedelmi ösztönző híján, pusztán a bemutatás és a tisztán látás helyreállításának a szándéka motiválta.

***

Küldetés

Igen, a könyvnek ilyenje is van. A személyes ambíciókon kívül a tisztesség és a kegyelet is így kívánja. Ahogyan egy árvának a származását is igyekszünk azonosítani és sorsát méltósággal kezelni, élő és viruló, ámde család nélküli árva nyelvünkkel is kötelesek vagyunk hasonló tisztelettel bánni. Feltárjuk sorsát, támogatjuk és nem hazudunk neki.

A könyv talán legfontosabb küldetése az, hogy új együttműködést hozzon létre. A műben feltárt tartalmat a teljesség igényével, segítőkkel közös munkával szakszerűen kibővítve szeretném a Magyar nyelvet beszélők és a külföldi érdeklődő nyelvészek tudomására hozni.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére