Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 07. kedd Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Egy nap Picassóval. Jean Cocteau 29 fényképe

Bolti ár: 3700 Ft

Internetes ár: 3330 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9789630888813

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2014

Kiadó: Kepes Intézet

Fordító: Cooper, Thomas, Orosz Márton

Kategóriák: Fotó, Irodalomtudomány, Művészettörténet


Mennyiség (db):
 Ismertető

Orosz Márton művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum fotó- és médiagyűjteményének kurátora, az egri kiállítás rendezője az MTI kérdésére elmondta, hogy Jean Cocteau fényképsorozatát együtt még sosem láthatta a közönség. A legteljesebb tárlat 1998-ban volt az Egyesült Államokban, de akkor még csak 25 képet ismertek.

Hozzátette: a francia alkotó 29 képe 1916. augusztus 12-én készült a párizsi Montparnasse művésznegyedében, Pablo Picasso mellett a korszak számos, Párizsban élő avantgárd művésze látható rajtuk, például Amadeo Modigliani, Max Jacob, Moise Kisling.

A fényképek készítésének időpontját Billy Klüver amerikai mérnök határozta meg az 1970-es években. Ehhez a Párizsi Obszervatóriumtól kért ki adatokat, a fotókon látható épületek árnyékait lemérve számította ki az időpontot.

"A képek az első világháború alatt készültek, Jean Cocteau ekkor a fronton szolgált, de pár napra hazatért, ekkor készítette a fotósorozatot a barátairól az édesanyja fényképezőgépével" – mondta a művészettörténész.

A tárlatot március 15-én délután Orosz Márton nyitja meg a Kepes Intézetben. A fotók mellett Picasso több alkotását is láthatják az érdeklődők, a Szépművészeti Múzeumból érkező alkotások a fényképek készítésének időszakából származnak.
A világpremiernek helyet adó egri Kepes Intézet névadója Kepes György (1906–2001) képzőművész.

A selypi születésű alkotó a festőművész Csók István tanítványa volt, az elsők között ismerte fel a művészet és a technológia közötti kapcsolatokat, a vizuális nyelv jelentőségét és lehetőségeit. Munkássága során főleg a fénnyel kísérletezett, az állandó kiállításon festményei, avantgárd fotói és a fénnyel alkotott művei tekinthetők meg. Több mint 200 alkotását 1991-ben adományozta a városnak, ezek láthatók az állandó kiállításon.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére