Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 08. szerda Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató

nagyítás

Keynes és Hayek - Az összecsapás, amely meghatározta a modern közgazdaságtant. A nagy válságtól a nagy recesszióig

Bolti ár: 3900 Ft

Internetes ár: 3510 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789633383568

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2014

Kiadó: Napvilág Kiadó

Kategóriák: Közgazdaságtan


Mennyiség (db):
 Ismertető

John Maynard Keynes a jóléti állam atyja, Friederich August Hayek a szabad piac prófétája és a klasszikus liberális közgazdaságtan védelmezője. Kinek volt igaza, Keynes-nek vagy Hayeknak? Ez a könyv nem tesz kísérlet arra, hogy megválaszolja ezt a közgazdászokat és politikusokat nyolcvan éve megosztó kérdést, de a két férfi életútját és munkásságát bemutatva megismertet bennünket ezzel az alapvető vitával, amely mind a mai napig elválasztják a liberális és konzervatív nézeteket.

Keynes és Hayek egyetértett a Versailles-i Békeszerződés hiányosságainak megítélésében; mindketten bár különböző módon, de előre látták a nemzeti szocialista zsarnokság eljövetelét és megjósolták Hitler hatalomra jutását. Az 1930-as évek nagyobbik részében a közgazdaságtan jövőjéről vitatkoztak. Nem sok idő elteltével nézeteltéréseik kiterjedtek az állam szerepére is, illetve arra, hogy milyen veszéllyel jár az egyéni szabadságjogokra, ha az állam beavatkozik a piaci folyamatokba. A vita, amely heves volt és személyeskedéstől sem mentes, lassanként vallásháborúra kezdett hasonlítani. Amikor az 1929-es tőzsdei összeomlás következtében beköszöntött a Nagy Gazdasági Világválság, a két férfi homlokegyenest eltérő gyógymódot ajánlott arra, hogyan lehetne a megrendült világgazdaság egészségét helyreállítani. Bár végül ők ketten megállapodtak abban, hogy miben nem értenek egyet, elszánt tanítványaik folytatták a kemény csatározásokat még jóval azután is, hogy a két férfi már eltávozott az élők sorából.

A kötet végigkíséri a két közgazdász-óriás életét és párhuzamos pályáját. Lefegyverzően érdekes olvasmány nem csak közgazdászoknak, de azoknak is, akiket érdekel a 20. századi történelem – a könyv kitér a 2008-ban kirobbant válságra és az azóta történekre is.

A kötet Felcsuti Péter értő tolmácsolásában kerül a magyar olvasókhoz.Felcsuti Péter bankszakember, pályafutása első szakaszában a jegybank devizaterületén dolgozott, a rendszerváltást követően egészen 2010 végéig az osztrák tulajdonú Raiffeisen Bank vezérigazgatója. Ebben a minőségében hosszú időn keresztül a Bankszövetség elnökségének tagja, alelnöke, illetve 2008–2009-ben elnöke. Visszavonulását követően szakmai könyvek fordításával, tanítással és roma felzárkóztatási programok szervezésével foglalkozik.Nicholas Wapshott újságíró, író, többek között a Ronald Reagan and Margaret Thatcher: A Political Marriage című kötet szerzője. Korábban a The Times szombati száma és a New York Sun felelős szerkesztője. New Yorkban él.„Kétlem, hogy bárki – akár Keynes, akár Hayek híve, akár el nem kötelezett – úgy el tudja olvasni Wapshott könyvét, hogy nem tanul semmi újat.” (The New Yorker)

„Az egyetlen könyv, amely magyarázatot ad a napjainkban az utcán dúló vitára: szabadság a gazdaságban, vagy kormányzati beavatkozás?” (Newsweek)

„Lebilincselő.” (The Huffington Post)

„Gyakorlatilag minden oldala izgalmas; és még a hivatásos közgazdászok is információkkal gazdagodnak.” (National Review)

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére