Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. február 22. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Hét Mesterlövésze – Az 50 legjobb film (Puzsér Róbert rádiós beszélgetései – I. kötet), A

Bolti ár: 4750 Ft

Internetes ár: 4275 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789632443874

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2013

Kiadó: Scolar Kiadó

Kategóriák: Film, Szépirodalom


Mennyiség (db):
 Ismertető

A hazai filmrajongók első számú kultműsora, A Hét Mesterlövésze két és fél év alatt kétszáz adást ért meg a radiocafén. Váratlan eltűnése az éterből széles körben okozott elvonási tüneteket, ami a szerkesztő-műsorvezetőt, Puzsér Róbertet arra mozdította, hogy Budapest különböző mozijaiban egy éven át, tíz éjszakán keresztül ismertesse a mindenre elszánt filmrajongókkal, hogy melyik a valaha volt száz legjobb film. A csillapodni nem akaró, tömeges érdeklődés végül életre hívta ezt a kétkötetes kiadványt, mely egyszerre képes visszaadni a rádióműsor utánozhatatlan atmoszféráját, és kánonba foglalni minden idők ötven legkiválóbb filmjét, továbbá mindazt, amit azokról tudni kell. A kötet informatív, szórakoztató és mindezek felett szubjektív, ami pedig minden egyes során átsüt, az a celluloidszalag művészete iránti mérhetetlen fanatizmus és szenvedély. A könyv oldalai nem arról tanúskodnak, hogy a filmek milyen szerepet töltenek be az egyetemes kultúra történetében, hanem arról, hogy milyen hatással voltak a rádióműsorok készítőinek a személyes gondolkodására, világnézetére és érzésvilágára. A kötetben szereplő személyek tehát nem esztéták, vizuális szakemberek vagy filmtörténészek, hanem a szó valódi értelmében vett írástudók, olyan értelmiségiek, akik nem a filmek stiláris vagy egyéb formai sajátosságait veszik górcső alá, hanem a cselekmény mélyrétegébe hatolnak, és virtuóz asszociációikkal, sebészi pontosságú meglátásaikkal hoznak létre páratlanul erős kötést az olvasó és a film között.

Népszerű filmklasszikusok, ahogyan eddig még nem láttuk őket, avagy bevezetés a filmtörténetbe – nem csak filmbarátoknak. A hazai média legismertebb, sőt leghírhedtebb „megmondóembere”, Puzsér Róbert – nagy sikerű rádióműsora, A Hét Mesterlövésze nyomán – ezúttal az elmúlt évtizedek filmtermését teszi szigorú kritikája tárgyává. A mozikban, televízióban és DVD-n folyamatosan ránk zúduló filmáradatból biztos kézzel válogatta ki azokat a műveket, melyek valóban jelentősek és időtállóak, ráadásul a nagyközönség számára sem elérhetetlenek. Szókimondó értékítéletei minden bizonnyal élénk vitákat fognak kiváltani a filmbarátok körében, hiszen a szerzőnek a művészfilmekkel kapcsolatos sznobizmus éppúgy nem kenyere, mint a kritikátlan Hollywood-imádat. Valamennyi filmismertetőt nem egyszer ritkaságszámba menő, nagyméretű fotó illusztrál. A kétkötetes mű második kötete 2013 tavaszán jelenik meg.

Ide kattintva belelapozhat a könyvbe

Első kötet

1. Híd a Kwai folyón (1957, angol–USA, David Lean)
2. A per (1962, francia–olasz–NSZK, Orson Welles)
3. A jó, a rossz és a csúf (1966, olasz–spanyol–NSZK, Sergio Leone)
4. Nem félünk a farkastól (1966, USA, Mike Nichols)
5. Mechanikus narancs (1971, angol, Stanley Kubrick)
6. A keresztapa (1972, USA, Francis Ford Coppola)
7. Az utolsó tangó Párizsban (1972, olasz–francia, Bernardo Bertolucci)
8. Jelenetek egy házasságból (1973, svéd, Ingmar Bergman)
9. Száll a kakukk fészkére (1975, USA, Milos Forman)
10. Az ötödik pecsét (1976, magyar, Fábri Zoltán)
11. Hálózat (1976, USA, Sidney Lumet)
12. Annie Hall (1977, USA, Woody Allen)
13. A vágy titokzatos tárgya (1977, spanyol–francia, Luis Buñuel)
14. A profi (1981, francia, Georges Lautner)
15. A sebhelyesarcú (1983, USA, Brian De Palma)
16. A nagy kékség (1988, francia–olasz–USA, Luc Besson)
17. Krisztus utolsó megkísértése (1988, USA, Martin Scorsese)
18. Veszedelmes viszonyok (1988, USA, Stephen Frears)
19. Glengarry Glen Ross (1992, USA, James Foley)
20. Keserű méz (1992, angol–francia, Roman Polanski)
21. Idétlen időkig (1993, USA, Harold Ramis)
22. Összeomlás (1993, USA, Joel Schumacher)
23. A remény rabjai (1994, USA, Frank Darabont)
24. Született gyilkosok (1994, USA, Oliver Stone)
25. A gyűlölet (1995, francia, Mathieu Kassovitz)

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére