Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. január 26. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Tamperdü - Az elveszett Zugliget nyomában

Bolti ár: 2500 Ft

Internetes ár: 2250 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789639985476

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2013

Kiadó: Kortárs Kiadó

Sorozat: Kortárs Próza

Kategóriák: Történelem, Szépirodalom


Mennyiség (db):
 Ismertető

"Hetvenötön túl, ha az ember megélte és túlélte a második világháborút, a hitlerájt és a Rákosi-korszakot, ha ott volt az ötvenhatos forradalomban, azután külföldre származott, majd hazatért - van miről memoárt írnia. De az eseményeket pedáns pontossággal soroló memoárok gyakran elég élettelenek. A "Tamperdü" oldalain ehelyett olyasmivel próbálkozom, mint amire Marcel Proust memoárszerű korfestő sorozatának éppen száz évvel ezelőtt megjelent első kötete, az "A la recherche du temps perdu" a példa: megélt vagy ellesett epizódokból szeretnék korképet kikerekíteni a magam olykor sztorizó, máskor el-elgondolkodó módján.
E célból egy korábbi könyvem, a Levelek Zugligetből lapjain szántok végig, s mivel immár nem regényt írok, nem kell szoros formai szabályokat betartanom, szabadabban csapongok - ismét sokat közölve Sárközi Márta pompás leveleiből. Felidézem zugligeti ifjúságomat, anyám személyiségét, az ő köreinek nagy alakjait, mint például Illyés Gyulát, Bibó Istvánt, Ferenczy Bénit, az akkori Eötvös-kollégista ifjakat (például Fazekas Lászlót), epizódszereplőket és nevezetesebb családtagokat. Londoni éveimet szintén leírom, azt, hogy milyennek láttam közvetlen közelről Szabó Zoltánt, Cs. Szabó Lászlót, Határ Győzőt, továbbá a BBC meg a Szabad Európa Rádió magyar részlegének furcsa világát. S mindeközben hajdani önmagamat keresem a múltba tűnt időben."

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére