Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. szeptember 17. kedd Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


MúzeumCafé 34

Bolti ár: 990 Ft

Internetes ár: 891 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Elfogyott

Borító: Fűzött

ISBN: 9782147483647

Nyelv: magyar angol

Méret: 30

Oldalszám: 116

Kiadó: Kultúra 2008

Kategóriák: Művészettörténet


Mennyiség (db):
 Ismertető

A MúzeumCafé 34. számának címlapján ismét egy különleges műalkotás látható: a középkori Wunderkammerek világát bemutató egykori metszetek stílusában készített, eredeti méretében hatalmas, kétszer három méteres kollázs reprodukcióját készítője, a belga Tom Liekens bocsátotta közlésre a szerkesztőség rendelkezésére. A lap elején a szokásos színes, képes hírek, kiállítás-ajánlók, könyv- és weboldal-szemlék állnak. Az ezeket követő Múzeumguide-ban ezúttal az Arab-öböl országainak új, vagy még csak tervezett, a közelebbi-távolabbi jövőben megnyíló szuper-múzeumait járja körül a térség szakavatott ismerője, arra is keresve a választ, hogy ezeknek a sztárintézményeknek a koncepciója hogyan „egyensúlyoz” a tradicionális identitás és a globális multikultúra között.

A Disputában ezúttal azt a kérdést tette fel a szerkesztőség, hogy vajon Milyen szerepet kellene vállalniuk az állami kiállítóhelyeknek a hazai kortárs képzőművészet bemutatásában? – a rovatban négy művészettörténész, Szoboszlai János, Petrányi Zsolt, Fabényi Júlia és Keserü Katalin fejti ki gondolatait a lehetséges megoldásokról. A Műhelyben először a talán most már nemsokára végre egy saját, kifejezetten a céljaira tervezett épületet kapó Néprajzi Múzeum első fél évszázadának történetét tekinthetjük végig, amely szinte másról sem szólt, mint az állandó helykereséséről; ezt követően megismerhetjük a bázeli múzeumok újfajta, közös kommunikációs stratégiáját; a kurátor mutatja be a Zsidó Múzeumban látható OMIKE-kiállítást és ennek kapcsán az egykori zsidó kulturális egyesület művészeket mentő akcióját; végül pedig a múzeumi műtárgyfotózás sokféleségébe nyerhetünk bepillantást.

A Posztamensben a világ természettudományi múzeumainak a munkáját nehezítő problémákat veszi leltárba egy hasonló gondokkal küzdő hazai szakember. A Múzeumnegyedben először a Louvre vadonatúj, az intézmény iszlám gyűjteményének kincseit bemutató „szárnyába”, az egykori királyi palota egyik belső udvarát lefedő lebegő aranytető alá teszünk kirándulást, majd Egerbe, a Kepes Intézetbe vezet az utunk, hogy végül a Széchenyi Könyvtár „múzeumi rangú” gyűjteményeibe és kiállításaiba kapjunk betekintést. A Múzeumőr rovatban ezúttal az idei MúzeumCafé Díj átadásán elhangzott főszerkesztői laudáció méltatja az elismerést elnyerő Sasvári Edit munkásságát, majd egy interjúból is megismerhetik magát a művészettörténészt is, aki a Kassák Múzeum megújításáért nyerte el a lap harmadik alkalommal átadott díját. Ezt követően Trogmayer Ottó régész, a szegedi múzeum volt igazgatója mesél szakmai emlékeiről, Fehér Dávid és Orosz Márton kurátorok a Szépművészeti Múzeum nemrégiben megnyílt új kortárs állandó kiállítását mutatják be, és végül az ugyancsak a közelmúltban Budapesten kiállító Günther Uecker német képzőművész beszél életéről, munkásságáról és magyarországi élményeiről.

A lapot szokás szerint minden anyagának nyolcoldalnyi angol nyelvű összefoglalója zárja


Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére