Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. február 29. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Plótinosz, avagy a tekintet egyszerűsége

Bolti ár: 3000 Ft

Internetes ár: 2700 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Ragasztott

ISBN: 9789636625399

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2013

Kiadó: Kairosz

Fordító: Cseke Ákos

Kategóriák: Filozófia/ókor


Mennyiség (db):
 Ismertető

Plótinosz (Kr. u. 205-270) egészen különleges szerepet játszik a nyugati gondolkodás történetében. Írásaiban összefoglalja és kiteljesíti az ókori bölcselet legfontosabb kérdéseit és eredményeit. Mintegy lezárja a filozófiai gondolkodás egy fontos korszakát, és utat nyit a középkori bölcselet és misztika felé. Ambrus, Ágoston vagy később Eriugena gondolkodását, általuk az egész európai filozófiát és teológiát alapvetően, olykor talán túlságosan is mélyen meghatározta mind az ő, mind követői, az "újplatonikus" filozófusok szellemi öröksége.
Pierre Hadot (1922-2010) fiatalkori munkája, a "Plótinusz avagy a tekintet egyszerűsége" nemcsak az egyik legkitűnőbb, legalaposabb és leginkább költői bevezetés a filozófus gondolkodásába, de egyben az első Plótinosznak szentelt, magyar nyelven kiadott monográfia is. A plótinoszi gondolkodás legalapvetőbb témáinak (arckép, énszintek, jelenlét, szerelem, erények, szelídség, magány) szentelt vizsgálódás során Hadot részletesen bemutatja filozófus életmódját is. Egyenesen következik ez abból a meggyőződéséből, mely szerint egy filozófiát elméleti tanításainál jobban jellemez az azokból fakadó mindennapi életstílus és lelkigyakorlat.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére