Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. november 16. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Hátám Szófértől Moses Mendelssohnig - A Zsidó Egyetem tanulmányútja

Bolti ár: 3000 Ft

Internetes ár: 2700 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789638159281

Nyelv: magyar

Méret: 24

Oldalszám: 304

Kiadó: Logos Kiadó

Kategóriák: Vallás/judaisztika, Történelem, Történelem/kultúrtörténet


Mennyiség (db):
 Ismertető

Háromdimenziós műfajú kötettel lepi meg most olvasóit Dr. Kiss Erika, hiszen a legújabb műve, melyet az érdeklődő a kezében tart egyszerre olvasókönyv és képeskönyv, historikus és szubjektív beszámoló, de ismeretterjesztő és tudományos szándékú megközelítések is váltják egymást fejezetről fejezetre. A tárgyszerű történeti leírásokat ügyesen kombinálja a szerző tudományos hivatkozásokkal, melyek a vérbeli kutató kritikai észrevételeivel gyakran párosulnak.
Más esetekben élvezetessé teszi a könyv olvasását a "helyszíni riportok" műfajára emlékeztető szubjektív élménybeszámolók beiktatása. Jól megválasztott egyéni szövegbetétjeivel a téma iránt érdeklődők szinte maguk is részeseivé válnak egy valós és szellemi kirándulásnak, amely nem csak kultúrtörténeti, hanem judaisztikai és létfilozófiai kérdéseket is boncolgat.
A kutatás kiindulópontja két jelentős zsidó Mester eltérő életpályája, akik ugyan más és más irányzatot képviselnek, jelesül az ortodox és a haladó szellemiséget, azonban mindkettőjüknek azonos a célkitűzése: a zsidóság vallási hagyományának megőrző/megújító szándékával kívánják a korabeli európai változások közepette megőrizni az ősi hitet. Mindezt egy idei berlini egyetemi tanulmányút kapcsán mutatja be a szerző, s így teremt aktuális szellemi hidat napjaink teendőire is rávilágítva. A fentieket Schőner Alfréd rektor úr ajánlása is megpecsételi.
Az író ezzel a sokszínű és széleskörű irodalmi műfajokat alkalmazó megoldásával, gyakorlatilag szinte minden olvasóját meg tudja szólítani. Helyenként még a főfoglalkozását és hívatását gyakorló orvos is megszólal az adott oldalakon, hogy ezáltal egyszerre adjon praktikus és szellemi gyógyírt a történelmi borzalmak ábrázolása közepette.
Akinek személyes ismeretség hiányában nincs pontos tudása a szerzőről, az nehezen tudná eldönteni a kötet olvastán, hogy identitását tekintve hívő zsidó vagy keresztény író művét olvassa!? Kiss Erika olyan keresztény alkotó, aki lelki - szellemi értelemben mindenképpen zsidó gondolkodónak (is) tekinthető, mivel egyetemes célkitűzései és szemlélete bármely örök emberi értéket képviselő számára példaértékű humanitással rendelkezik.

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére