Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 08. szerda Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


lovasberényi zsidó temető, A

Bolti ár: 3850 Ft

Internetes ár: 3465 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Kötött

ISBN: 9789635086160

Nyelv: magyar héber

Kiadás éve: 2012

Kiadó: MTA Judaisztikai Kutatócsoport

Kategóriák: Történelem, Történelem/kultúrtörténet, Vallás/judaisztika


Mennyiség (db):
 Ismertető

A 18. század első harmadában telepedtek meg zsidó családok Lovasberényben, földesúri védelem alatt. Virágkorát a 19. század első felében élte az akkor 1200 lelket számláló zsidó közösség, majd 1840 után fokozatos elvándorlás indult meg Budapest, Székesfehérvár és más városok felé. 1869-re már csak 446, 1941-re 32 tagja maradt az anyagilag megrendült, intézményeiben is zsugorodó közösségnek. A Holokauszt után senki sem tért vissza. Az egykori zsinagógát 1949-ben lebontották, a temető maradt az egyetlen hírmondója a község zsidóságának. Mint az ország egyik legrégebbi, eredeti helyén fennmaradt zsidó temetője, műemléki védelem alatt áll.
A kötet mind a 737 sírkő héber, jiddis, német és magyar nyelvű feliratát közzéteszi, valamint a sírkő és az elhunyt ismert adatait, táblázatokba rendezve, mutatókkal ellátva, fényképekkel és rajzokkal illusztrálva. Az első fejezet pedig egy hitközség-történeti sétára hívja az olvasót: a vállalkozó kedvűek a mellékelt térkép segítségével végig is látogathatják a bő 200 év történetét felidéző sírokat, megismerkedhetnek a közösség kiemelkedő tagjaival, nyomon követhetik a feliratok nyelvhasználatának, a kövek formáinak és díszítésének változásait.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére