Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. április 09. csütörtök Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


A könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-én
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


csúfolórigó nyomában, A - Egy lebilincselő kaland a kombinatorikus logika világában

Bolti ár: 2500 Ft

Internetes ár: 2250 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789632796680

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2012

Kiadó: Typotex

Kategóriák: Természettudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

„Ray­mond Smullyan képes arra, hogy a ma­te­ma­ti­ka leg­abszt­rak­tabb té­má­it konk­rét és bű­bá­jos ké­pek­ben tárja az ol­va­só elé. A Csú­fo­l­óri­gó a kom­bi­na­to­ri­kus lo­gi­ka alap­ja­it olyan tré­fás fo­gal­ma­kon ke­resz­tül hozza közel az ol­va­só­hoz, mint a Gö­del-er­dő, az in­verz po­szá­ta, a dup­lán csú­fo­ló­dó rigó, a fan­tasz­ti­kus madár, a ma­dár­szo­cio­ló­gus vagy éppen a me­ta-ma­dár­szo­cio­ló­gus.”

„Ha nem Smullyan­nek, akkor ugyan kinek jut­ha­tott volna eszé­be, hogy a kom­bi­na­to­ri­kus lo­gi­kát, amely je­len­leg a szá­mí­tás­tu­do­mány­ban és a mes­ter­sé­ges in­tel­li­gen­cia ku­ta­tá­sá­ban is a ku­ta­tás hom­lok­te­ré­ben áll, ma­da­ra­kat meg­szó­lal­tat­va ma­gya­ráz­za el? A leg­jobb az egész­ben, hogy az ol­va­só­nak nem kell is­mer­nie a mo­dern lo­gi­kát ahhoz, hogy meg­ért­se, miről is éne­kel­nek ezek az okos ma­da­rak.”

„Smullyan fi­gye­lem­re méltó le­le­mé­nyes­ség­gel, báj­jal és »ör­dö­gi« hátsó szán­dék­kel ve­ze­ti az óvat­lan ol­va­sót az erdő mé­lyé­re, egé­szen addig, amíg az or­ni­to­ló­gi­ai lo­gi­ka le­he­tet­len­né teszi szá­má­ra, hogy lássa a ma­da­rak­tól a fákat. És mi­cso­da ma­da­rak­tól! Bár­csak Smullyan min­den ér­ve­lést ilyen él­ve­ze­tés­sé tenne!”

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére