Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. december 15. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Karizma és hatalom

Bolti ár: 3600 Ft

Internetes ár: 3240 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Fűzött

ISBN: 9789633380710

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2012

Kiadó: Napvilág Kiadó

Szerkesztő: Bleisemann de Guevarra, Berit, Reiber, Tatjana

Kategóriák: Politika, Történelem, Pszichológia, pszichoterápia


Mennyiség (db):
 Ismertető

Barack Obama, Fidel Castro, Willy Brandt és Homeini ajatollah – mindegyiküknek van egy különleges tulajdonsága: a politikai karizma. De mi rejlik e képlékeny fogalom mögött?

A kötet tanulmányai azt vizsgálják, hogyan működik a karizma: mi az oka, hogy bizonyos személyeket karizmatikusnak tartanak?

Milyen szerepet játszanak a kulturális és történelmi meghatározottságok abban, hogy kit ítélünk karizmatikusnak? Hogyan hat a karizma eltérő kulturális, történeti és lélektani körülmények között és különböző összefüggésekben?

A karizma összetett társadalmi jelenség, „nem egy csapásra alakul ki”. A kötet célja, hogy felmérje a különböző karizmatikus jelenségeket és ezeket rendszerezze, az egyes tanulmányokban pedig alaposabb elemzésnek kívánja alávetni a karizma különféle oldalait. A szerzők a karizma jelenségét több nézőpontból vizsgálják: vannak köztük politológusok, újságírók, történészek, kommunikációval foglalkozó tudósok, pszichológusok és regionális kérdésekkel foglalkozó szakemberek.

Valamennyien egyetértenek két feltételezésben, amelyek kötetünk tanulmányainak „legkisebb közös nevezőjét” alkotják. Az első premissza az, hogy a karizma mindig a karizmatikus vezető és a hívei közötti szociális kapcsolat kifejeződése. Egy karizmatikus kapcsolat ezzel legalább annyit (vagy még többet) mond el a hívekről, mint magáról a karizmatikus személyről, és csakis a hívő belső perspektívájából érthető meg igazán. A második feltételezés az, hogy a karizma nem határozható meg időtől és tértől függetlenül, így ahhoz, hogy megmagyarázható legyen, mindig be kell illeszteni a konkrét történelmi, politikai, kulturális, gazdasági és társadalmi, valamint pszichológiai összefüggésekbe.

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére