Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. február 24. hétfő Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Ünnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Kopernikuszi fordulat az Égbe kapaszkodva és a Földet átölelve

Bolti ár: 2400 Ft

Internetes ár: 2160 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megvásárolható

Borító: Fűzött

ISBN: 9789632272795

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2012

Kiadó: Helikon Kiadó

Kategóriák: Filozófia, Társadalomtudomány


Mennyiség (db):
 Ismertető

Több mint kétezer évvel ezelőtt, a görög ókor legnagyobb filozófusa, Arisztotelész szemében a gazdaság, a közösség és az igazságosság még összetartozó fogalmak voltak, melyek a történelem folyamán fokozatosan váltak szét.

Széchenyi István édesapjától azt tanulta, hogy a „pénz nem a tied, csak nálad van elhelyezve”. Hasonló gondolattal azonban már az Ószövetségben is találkozunk. A mózesi törvények kimondják, minden hét esztendőben el kell engedni az adósságokat, minden ötven évben újra fel kell osztani a földeket. „A javakat a teremtő Isten az egész emberiség használatára szánta. Ma viszont a világ javait az emberiség egyharmada birtokolja, a kétharmada pedig nyomorog. A vagyonos rész pocsékol, pazarol (fogyaszt a fogyasztói társadalomban), olyan termékek előállítására használja fel lehetőségeit, amelyek kifejezetten kárára vannak az emberiségnek” – állapítja meg Muzslay István jezsuita szerzetes és közgazdász professzor. Véleményem szerint a közösség, melyet napjainkban társadalomnak nevezünk, csak erkölcsi világrendben működőképes. „Erkölcsi koefficiens” nélkül korunkban az élet a Földön élhetetlenné válik. Ezért ami korunkban szétesett, azt vissza kell állítani, mivel a gazdaság, a társadalom, az igazságosság és az erkölcs összetartozó fogalmak! Győzedelmes élet csak az erkölcsi világrendben bontakozhat ki, épülhet újjá, mert a Nílusba esett embert ma is felfalják a krokodilok! Orbán Viktor véleménye szerint korszakváltásra van szükség. A váltás az előző történelmi korszak összeomlásával történik meg, innen indul ki az újrakezdés. A korszakot, amely összeomlott, a fogyasztói és a jóléti társadalom végeként lehet jellemezni. Az új korszakban a gazdaságokat át kell szervezni. A jóléti államok helyett egy munkaalapú társadalmi rendszerre van szükség Európában. Prohászka Ottokár püspök halála előtt fél évvel 1927-ben úgy fogalmazott, hogy „A katolikus akciónak (is) minden áron a kapitalista termelésnek mai anarchista módja ellen kell irányulnia, s világosan kell látni, hogy a kapitalizmust új termelési módnak kell fölváltani, mely a munka és a tőke új kapcsolatán, a munkásnak és a tőkésnek közösségén alapul… Mit segít a nyomorultakon a szellemes filozófia és a teológia, ők egyet akarnak, hogy ne legyenek nyomorultak.”

Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére