Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. szeptember 17. kedd Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


tenger fölött, A - Írások ókori görög és itáliai kultúrákról

Bolti ár: 3800 Ft

Internetes ár: 3420 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Elfogyott

Borító: Kötött

ISBN: 9789636933722

Nyelv: magyar

Méret: 25.5

Oldalszám: 386

Kiadó: Gondolat Kiadó

Kategóriák: Történelem/ókor


Mennyiség (db):
 Ismertető

A gazdagon illusztrált kötet Szilágyi János György ókorkutató (1918) ismeretterjesztő írásait gyűjti egybe, melyek egy része itt olvasható először magyar nyelven. A szövegek olyan témák köré rendeződnek, amelyek végigkísérik Szilágyi egész életművét. A szerző saját szavaival: „A kötetben közölt negyvenhét írás ötven év során készült. Szerzőjük szándéka szerint a válogatás fő szempontja az volt, hogy egyfelől képet adjon arról, az ókorkutatás melyik területeire tudott munkássága során betekinteni, szemben állva a mind jobban elterjedő specializálódással, másfelől a szinte csak szakkutatókat érdeklő szövegeket mellőzve olyan témákat tárgyaljon, amelyek az ókor kultúrái iránt érdeklődők szélesebb körében is figyelmet kelthetnek. A fejezetek, amelyekbe az írások csoportosítva vannak, írójuk érdeklődésének fő területeit jelzik, utalva ezzel arra, hogy az ókoron belül egész munkássága során különleges vonzalom fűzte az etruszk kultúrához, és kiemelve, hogy a pályáját meghatározó kutatók portréjának megrajzolását az antik kultúrák írott és tárgyi emlékeinek kutatásával azonos jelentőségű feladatnak tekinti. Tanulmányainak korábbi gyűjteményeiben közölt írások nem szerepelnek a kötetben, az egyetlen befejezetlen, csak vázlatként közölt szöveg témája viszont pályája legelejétől végigkísérte.”

Az írások szólnak az etruszk kultúráról és művészetről, a kulturális kölcsönhatásokról az ókori mediterráneumban, arról, hogy miként jelennek meg az ókori irodalom alkotásai magyar fordításban; olvashatunk a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének tárgyairól (a szerző szemléletének megfelelően az adott tárgy mindenkor a kulturális, vallási és művészettörténeti kontextusával együtt jelenik meg); végül pedig magyar ókortudósok és irodalmárok (Pulszky Ferenc, Kerényi Károly, Brelich Angelo, Szabó Árpád, Trencsényi-Waldapfel Imre, Devecseri Gábor, Genthon István, Meller Péter) életművéről. A szövegeket mindennél inkább összefűzi a szerző sajátos látásmódja, nyitottsága és az ókori kultúrák sokszínűsége iránti szeretete. Ehhez járul a szövegek irodalmi igényű megformálása - mindez együtt teszi nemcsak e szövegeket, de a belőlük kibontakozó ókorképet is elevenné, s az olvasó számára élményszerűvé.

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére