Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. július 05. vasárnap Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. május 18-tól újra nyitva az Atlantisz KönyvszigetA könyvrendeléseket továbbra is folyamatosan teljesítjük2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárva
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


3D a festészetben

Bolti ár: 4200 Ft

Internetes ár: 3780 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Fűzött

ISBN: 9789632795706

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2011

Kiadó: Typotex

Kategóriák: Művészettörténet, Képzőművészet/festészet


Mennyiség (db):
 Ismertető

Egy trom­pe-l'oeil (ejtsd: [tromp­löj], szó sze­rint: a sze­met be­csa­pó) nem egy­sze­rű­en va­ló­ság­hű áb­rá­zo­lás­ra tö­rek­szik, hanem arra tart igényt, hogy úgy te­kint­se­nek rá, mint az anya­gi va­ló­ság egy da­rab­já­ra. Emi­att a meg­té­vesz­té­sig há­rom­di­men­zi­ós­nak kell hat­nia, az ere­de­ti­vel (közel) meg­egye­ző mé­re­tű­nek kell len­nie, a fes­tett szí­nek­nek meg kell ha­zud­tol­ni­uk a va­ló­sá­gos szí­ne­ket, a fes­tett fény­ha­tá­sok­nak és ár­nyé­kok­nak a va­ló­sá­gos fé­nye­ket és ár­nyé­ko­kat. Az ilyen fest­mény ka­mé­le­on­ként be­ol­vad a kör­nye­ze­té­be. Az ész­re­vét­len­ség­hez lét­fon­tos­sá­gú, hogy el­tűn­jön a mű­vé­szet­ben meg­szo­kott szét­vá­lasz­tás, a fest­ményt kö­rül­ve­vő, az áb­rá­zo­lást pon­to­san be- és el­ha­tá­ro­ló keret, vagy­is ese­té­ben min­den azon múlik, si­ke­rül-e el­ken­dőz­ni vagy el­tün­tet­ni a ha­tárt vagy a sze­gélyt.

„Nem va­gyok mű­vé­szet­tör­té­nész. A hoz­zám ha­son­ló mű­ked­ve­lők­nek írok. Kon­cep­ci­óm na­gyon egy­sze­rű: a konk­rét al­ko­tá­so­kat és azok al­ko­tó­it ál­lí­tom a kö­zép­pont­ba. Lé­nye­gé­ben idő­rend­ben tár­gya­lom a mű­ve­ket és a mű­vé­sze­ket. Közel száz­húsz mű kerül majd szóba. Kö­zü­lük szá­mos be­le­tar­to­zik abba a körbe, me­lyet a trom­pe-l'oeil ká­non­já­nak ne­vez­het­nénk. Mivel hol­land va­gyok, és így di­csek­vés nél­kül ál­lít­ha­tom, e műfaj kép­vi­se­lői közül sokan a hon­fi­tár­sa­im, né­hány olyan al­ko­tás is fi­gyel­met kap köny­vem­ben,ame­lyet talán túl­zás lenne mes­ter­mű­nek ne­vez­ni.”


Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére