Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2019. szeptember 16. hétfő Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


Atlantisz Könyvkiadó & Atlantisz Könyvsziget az Ünnepi KönyvhétenKis Könyves Éj 2019. április 26-án az Atlantisz Könyvszigeten2019. február 15-én megváltozott nyitvatartás az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Értekezések az isteni igazságosságról, üldöztetésről, megtérésről és feltámadásról...

Bolti ár: 2500 Ft

Internetes ár: 2250 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Elfogyott

Borító: Fűzött

ISBN: 9789638159250

Nyelv: magyar

Méret: 23.8

Oldalszám: 215

Kiadó: Logos Kiadó

Fordító: Dobos Károly Dániel

Szerkesztő: Babits Antal

Kategóriák: Vallás, Vallás/judaisztika


Mennyiség (db):
 



Ismertető

Maimonidész leginkább irigyelt szellemi képessége éppen az volt, hogy fényt és rendszert tudott vinni minden tudományterületre, ahová csak belépett. S akinek az írásai éppenséggel átláthatóságukkal és tervszerű elrendezésükkel vívták ki minden kor csodálatát.
Kaufmann Dávid

Már ifjúságában korának egész világi tudományát elsajátítja a zsidóság vallásos tudományával együtt. És érett éveiben teremti azon irodalmi munkákat, melyekben a tartalom gazdagsága éppoly bámulatos, mint az előadás klasszikus nyugodtsága és módszeres világossága.
Bacher Vilmos

E rendkívüli egyéniségben nincs semmi diszharmónia, az ember és a zsidó, az orvos és a rabbi, a talmudista és a bölcsész egymással összeforrtak egységes, hatalmas, tündöklő személyiséggé.
Blau Lajos

Maimuni nagy örökségére Magyarországon egyként tart számot az ortodox és haladó zsidóság. Az előbbi Rambamnak, az utóbbi Maimonidésznek hódol. Valamikor ellentéteket is felfedeztek a kettő között, de ma már nem lehetséges ez, mert Maimuni harmonikusan tudta egyesíteni a modern világképet a hagyomány tanításaival.
Scheiber Sándor

Maimonidész (1138 Córdoba – 1204 Fosztat, Egyiptom) jó okkal tekinthető a zsidó-arab kultúra betetőzésének, aki korának tudományos eredményeire érzékenyen reflektált. Fosztatban az egyiptomi zsidóság megkérdőjelezhetetlen nagytekintélyű közösségi vezetőjévé vált. Jelentősége a mai zsidó szellemiségre leginkább a rabbinikus tudományok, valamint a filozófia terén mutatkozik meg.
Joshua Blau

Maimonidész írásai egy Rorschach-tesztre hasonlítanak: a mód, ahogyan valaki Maimonidész írásait értelmezi, sokat elárul magáról az értelmező személyről. Az áldott emlékű Rabbi Joszéf Kafih, a 20. század talán legnagyobb maimonidészi egyénisége, hasonlóan fogalmazott: „Maimonidész egy tükör – az emberek belenéznek, és magukat látják meg benne.”
Menachem Kellner

Útmutatás csak annak adható, aki a tévelygésből kivezető úton már önálló ösvényjáró és haladó…
Rimáj


Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére