Az Atlantisz Könyvkiadó oldala és webáruháza. Vásárlás, rendelés, import egy helyen!


  The Atlantisz Publishing House 2020. március 28. szombat Kedvencek közé | Kezdőlapnak beállítom  
  On-line rendelés esetén 20% kedvezmény minden Atlantisz-kötetre és 10% kedvezmény minden raktáron levő könyvre!      |     Ismerkedjen meg kedvezményeinkkel!

Könyvrendelés

Kiemelt híreink


2020. március 18-tól az Atlantisz Könyvsziget átmenetileg zárvaRendkívüli nyitva tartás az Atlantisz Könyvszigeten 2020. március 17-énÜnnepi nyitva tartás 2019 decemberében az Atlantisz Könyvszigeten
Összes hír, esemény

Atlantisz Könyvkiadó

Hírlevél

Ha szeretne rendszeresen értesí- tést kapni akcióinkról, kiadvá- nyainkról, iratkozzon fel hírleve- lünkre!

Könyvkereső


Részletes kereső
Ha webáruházunkban vásárol, kérjük, előbb regisztráljon! | Vásárlási útmutató


Ablakok

Bolti ár: 6000 Ft

Internetes ár: 5400 Ft (10% kedvezmény)

Elérhetőség: Megrendelhető

Borító: Kötött

ISBN: 9632184750

Nyelv: magyar

Kiadás éve: 2008

Kiadó: 6B Bt. Építészeti Könyvkiadó

Szerkesztő: Lőrinczi Zsuzsa

Kategóriák: Építészet


Mennyiség (db):
 Ismertető

A könyv, melyet a kedves Olvasó figyelmébe ajánlunk, a történeti Magyarország faablakait tekinti át válogatott példák tükrében.

Talán kevesek által ismert tény, hogy az 1860-as évektől az első világháborúig Magyarország kézművesipara – így az asztalosipar is – világszínvonalú volt. A magyar asztalosműhelyek a technikai tudás több évszázados tapasztalatainak birtokában és azt egyre tökéletesítve első osztályú fából készült, kiváló minőségű ablakokat szállítottak az egész közép-európai térségbe. Az összefüggő kultúrkör meglétét az is igazolja, hogy a történelmi Magyarországon Soprontól Brassóig gyakorlatilag ugyanolyan megoldásokkal találkozhatunk. Különbségek inkább az elzártabb, vidéki területek ablakain fedezhetők fel. Ezek eltérései nem annyira szerkezeti sajátosságokból fakadnak: az adott vonzáskörzetbe tartozó házak főként egy-egy asztalos, asztalosüzem hagyományait, sajátos formakincsét tükrözik. Jelen kiadványunk – a teljesség igénye nélkül – néhány ilyen területi sajátosságra szeretné felhívni a figyelmet.
Reméljük, hogy kiadványunk eléri célját, vagyis elősegíti a hagyományos nyílászárók – mint építészeti értékeink – megőrzését, nagyobb megbecsülését. A szerkezeti fejlődés és az ötletgazdag díszítések bemutatásával - a dokumentálás szándékán túlmutatóan - célunk volt, hogy ebben a "műanyag-divatú" világban felhívjuk a figyelmet e sajnálatosan egyre pusztuló kultúrtörténeti emlékcsoportra.
Az Ön hozzászólása

Belépés


Megjelent köteteink

ajanlokep

Lapozzon bele!

Sorozataink

Támogatóink


Részletes kereső
Könyvrendelés Címlap Részletes keresés Az Atlantisz könyvei Megjelent kötetink Sorozatok szerint Szerzők szerint Boltunkból azonal elvihető Szerzők szerint Cím szerint Témakör szerint Külföldi könyvbeszerzés Külföldi könyvkiadók Egyedi megrendelések Vásárlási tudnivalók Vásárlási tájékoztató Kedvezmények Miért az Atlantisz? Gyors import, kedvező ár Sürgős rendelések Különleges beszerzések A rendelés módjai Impresszum, kapcsolat Kapcsolatfelvétel Fejlesztés, grafika Hírek, események Hírek Atlantisz könyvkiadó Atlantisz könyvprogram The Atlantisz Publishing House Könyveink Az Atlantisz Könyvsziget Recenziók időrendben Szerzőink Munkatársaink Védnökeink és támogatóink Mentsen könyvet! Könyvkiadónk története Fotógaléria Kiemelt külföldi partnereink Letöltheto anyagok Sorozatok borítói Plakátok Panorámafotók Háttérképek Képernyővédő
Vissza a lap tetejére